mynewspapers.net

Hur du använder degen smakförstärkare

Hur du använder degen smakförstärkare


Degen enhancers innehålla något som läggs till alla mjöl-baserade deg recept att göra det bättre. De kan göra degen fuktigare, fluffigare, godare, mer elastiska eller bättre bevarade. Kommersiella degen enhancers kan köpas på de flesta snabbköp i de organiska eller bakning gångarna, medan många andra degen medel som ägg och vetemjöl är förmodligen redan finns i ditt skafferi. Även om ordet "tillsats" är oftast ses negativt, att lägga till en deg förstärkare inte till onaturliga eller skadliga ingredienser till din bakverk.

Instruktioner

• Lägg till vitala vetegluten. Gluten är ansvarig för att hjälpa bröd ökar och att skapa en mjuk fluffig konsistens. Utan tillräckligt gluten blir bröd tät och smulig. Gluten hjälper till att fånga de gaser som produceras från jästen och skapa stora fluffiga porer, undertecknandet av mjuk baguetter och fluffiga smörgås bröd. Tillsätt 1 tsk vitala vetegluten till varje 1 kopp allrengöringsmedel mjöl eller hela vetemjöl.

• Lägga till C-vitamin kristaller. C-vitamin kristaller, ibland säljs som "askorbinsyra," ökar jäst verksamhet genom att införa syra till reaktionen. Askorbinsyra lägger även konserveringsmedel till brödet som hjälper till att kampen-av mögel eller bakterietillväxt i en limpa som inte konsumeras omedelbart. Om askorbinsyra låter onaturligt, det är en syntetisk rekreation av C-vitamin och är hälsosam för konsumtion. Lägg 1 tsk av C-vitamin kristaller per limpa bröd eller krossa en C-vitamin vitamin tablett och. Citronskal eller citronsaft kan också läggas till degen starter om du inte hittar vitamin C kristaller.

• Lägg till pulveriserad gelatin. När den läggs till bröd, fungerar gelatin som en gluten förstärkare förbättra fluffiga och elastisk konsistens av brödet. Gelatin fungerar som naturliga bindemedel, och används därför ofta att ersätta gluten i gluten fri bakning. Tillsätt 1 tsk pulveriserad smaklösa gelatin per limpa bröd.

• Tillsätt lecitin. Lecitin kan låta som en annan onaturliga kemikalier, men det är en naturlig förening finns i många växter bland annat sojabönor, solrosfrön och druvkärnor. Lecitin finns även i äggulor och finns således redan i praktiskt taget varje bageri objekt. Lecitin förbättrar det nuvarande glutenet, bidrar till att skapa en mjukare fluffigare produkt, håller brödet fuktig och fungerar som konserveringsmedel. Lägg till 1 msk lecitin antingen i form av vätska eller pulver per 1 dl mjöl.

• Tillsätt pektin. Pektin, också en naturlig ingrediens, är komponenten som ansvarar för gelbildande av sylt och gelé. När den läggs till bröd deg ökar det fukt och chewy textur av den resulterande Limpan. Använda den samma pektin produceras för konservering och tillsätt 1 tsk per limpa bröd.

• Lägga till objekt redan i ditt kök inklusive ägg, vetemjöl, vitlök och ingefära. Ägg, inklusive äggulan, tillsätt lecitin för att hjälpa bröd uppgång och tillför smak och konsistens samt. Användning slagna ägg för att ersätta en del av vätskan i receptet. om 1 kopp vatten krävs, ersätta med 1/2 kopp ägg och 1/2 kopp vatten. Ersätta en del av mjölet med vetemjöl ger mjukhet och elasticitet; Byt ut 1/4 kopp mjöl med vetemjöl. Vitlök och ingefära är både jäst boosters och hjälp att lägga till naturliga konserveringsmedel. Lägg till 1/4 tsk malen ingefära eller 1 tsk florsocker vitlök per limpa. Ingefäran inte kommer att upptäckas i den färdiga produkten, men vitlöken kommer att förändra smak.