mynewspapers.net

Hur du använder citronsyra för att döda ogräs

Hur du använder citronsyra för att döda ogräs


Befria din trädgård eller gräsmatta av ogräs kräver antingen hand-dra varje ogräs eller besprutning anläggningen med en organisk eller syntetiska bekämpningsmedel. Husägare som vill behålla en ekologisk gård och trädgård kommer att välja för hand ogräsrensning eller ogräs-dödande lösningar som härrör från naturliga ämnen. En naturlig produkt som är bevisat för att döda ogräs, samt andra växter, är citronsyra, syran i citrusfrukter. Citronsyra visas som ingrediens i vissa kommersiella ekologiska herbicider. Du kan också göra din egen herbicidal citronsyrelösning med citronsaft.

Instruktioner

Göra en hemmagjord ogräsmedelHäll 118ml citron koncentrat och 1 flaska vitt eller äppelcidervinäger i en 2-quart sprayflaska. Lägg sprutan locket på flaskan och skaka den för att blanda de två vätskorna.Spray, lösning direkt på bladen och blommorna av ogräs på en solig dag när temperaturen är över 70 grader. Använda ogräsmedel på en dag med lite vind så att önskvärda växter inte påverkas.Övervaka växterna för nästa vecka att avgöra om lösningen är döda ogräset. Om ogräset är fortfarande vid liv efter en vecka, applicera lösningen igen.

Köpa en kommersiell ekologisk ogräsmedelKöpa en kommersiell ogräsmedel med citronsyra som anges som en farlig ingrediens. Två märken som använder citronsyra för att döda ogräs är AllDown och utbrändhet. Var och en av dessa ogräsmedel finns i ett koncentrat och en klar att använda formel.Följ tillverkarens anvisningar på produktens etikett att blanda och tillämpa ogräsmedel. Kombinera den koncentrerat formulan med rätt mängd vatten i en spray flaska eller pumpen spruta. Klar att använda formeln kommer redan blandat i en sprayflaska eller stora spray jug.Spray citronsyra kommersiella herbicid på ogräs på en solig, varm dag. Tillämpa en andra ansökan i en vecka om växten har ett omfattande rotsystem eller vedartade stjälkar.