mynewspapers.net

Hur du använder biskop poängen att avgöra induktion framgång

Hur du använder biskop poängen att avgöra induktion framgång


Bishop score är en poäng som vissa läkare och barnmorskor använder för att avgöra hur god din kropp är för en framgångsrik förlossningsinduktion. Denna värdering stämmer ett nummer i fem olika områden inklusive placering av livmoderhalsen, konsekvens av livmoderhalsen, utplåning, dilatation och posterar av barnet. När enskilda poäng ges, en sammansatt poäng är stämde och sedan ett välgrundat beslut kan göras. En högre poäng är mer gynnsam för en framgångsrik induktion. Här är hur man förstår bishop score.

Instruktioner

• Om din läkare börjar att nämna induktion som en möjlighet, måste du ställa om din biskop poäng. Fastställa denna värdering kan antingen avskräcka er från att ha induktion eller försäkra er om att det sannolikt kommer att lyckas.

• Om du känner att din läkare inte är öppen för bishop score metoden, kan du följa stegen nedan för att bestämma dina egna poäng och fatta ett välgrundat beslut. Det är en bra idé att ta en pad och penna att skriva ner siffrorna att han kommer att ge dig.

• Tänk på att du inte kommer att begära några särskilda nummer. När din läkare gör en vaginal examen, söker hon automatiskt efter de saker som används för att beräkna poängen biskop. Hon kommer att känna för placera av livmoderhalsen, konsekvensen av livmoderhalsen, utplåning, dilatation och posterar av barnet.

• Det första läkaren Allmänt kontrollerar för är positionen för din livmoderhals. Om det är bakre, kommer att vilket innebär fortfarande lutande på baksidan, han tilldela en 0. Om livmoderhalsen är mellan bakre och främre, kommer att han tilldela en 1. Om livmoderhalsen är främre, kommer att vilket innebär att den lutar till fronten, han tilldela en 2. Ju mer främre livmoderhalsen är, den mer gynnsam för induktion.

• Det andra som läkaren känner sig för är konsistensen av livmoderhalsen. Om livmoderhalsen fortfarande känns fast, som spetsen på en näsa, är poängen 0. Om livmoderhalsen är mellan företaget och mjuk, är poängen 1. Om livmoderhalsen känns mjuk, som spetsen på en tunga, är poängen 2. Ju mjukare livmoderhalsen, den mer gynnsam för induktion.

• Den tredje saken läkare kommer att kontrollera för är utplåning. Utplåning är gallring av livmoderhalsen och mäts i procent från 0 till 100 procent, med 100 att vara helt utplånade. Om livmoderhalsen är utplånade 0 till 30 procent, är poängen 0. Om livmoderhalsen är utplånade 40 till 50 procent, är poängen 1. Om livmoderhalsen är utplånade 60 till 70 procent, är poängen 2. Om livmoderhalsen är utplånade 80 procent eller mer, är poängen 3. Igen, mer utplånade din livmoderhals är, den mer gynnsam för induktion.

• Det fjärde som läkare kommer att kontrollera för är dilatation. Dilatation mäts i cm från 1 till 10 cm, med 10 cm att vara helt dilaterade. Om livmoderhalsen är stängd, är poängen 0. Om livmoderhalsen är 1 till 2 centimeter, är poängen 1. Om livmoderhalsen är 3 till 4 centimeter, är poängen 2. Om livmoderhalsen är vidgade 5 centimeter eller mer, är poängen 3. Det är viktigt att notera att om livmoderhalsen är vidgade 5 centimeter eller mer, induktion är inte nödvändiga om medicinskt anges.

• Det femte som bedöms är postera av barnet. Station mäts genom toppen av barnets presentera del i förhållande till de Ossis ryggar på moderns bäcken. Om barnets huvud är ovanför de Ossis ryggar, är det rankad i den negativa tal. Om huvudet är även med i ryggar, är det en 0 station. Om huvudet är förbi de Ossis ryggar och i förlossningskanalen, är det rankad i positiva tal. Om under bedömning chefen är på -3 blir poängen 0. Om chefen är -2 står matchen 1. Om chefen är -1 till 0 är poäng 2. Om huvudet är + 1 till + 2, är poängen 3. Lägre huvudet är, anges med positiva tal, den mer gynnsam för induktion.

• Överväga följande modifierarna efter de andra fem kriterierna är uppfyllda. Lägger du till en punkt om preeklampsi eller för varje vaginal leverans du har haft. Du kommer att subtrahera ett poäng för en post uppdaterad graviditet, om detta är din första graviditet eller du har för tidig bristning av membran.

• Efter alla dessa punkter läggs samman kan du bestämma om din kropp är gynnsam för en induktion. A poäng över 8 innebär att din kropp är mer än sannolikt gynnsamt för en induktion. Det garanterar inte att en induktion fungerar, men förutsättningarna är gynnsamma. Om din poäng är lägre än 8 måste du överväga riskerna och fördelarna med en induktion närmare. Om din biskop värdering är under 3, Fullfölj inte med en induktion om det är medicinskt anges.