mynewspapers.net

Hur du använder återvunna produkter att bygga egna möbler

Hur du använder återvunna produkter att bygga egna möbler


Fler och fler tillverkare, inklusive de som gör möbler, använder återvunnet material för att göra sina produkter. Detta är goda nyheter för planeten, men inte alltid så goda nyheter för konsumenten, eftersom dessa produkter tenderar att bli dyrare och kan vara svårt att hitta. Men om du menar allvar med återvinning och villig för att sätta händerna för att arbeta, kan du göra dina egna möbler med återvunnet material. Du skulle bli förvånad hur mycket bra material finns redan, väntar på att återvinnas till användbara möbler för hemmet.

Instruktioner

• Återställa befintliga möbler. Att hitta och återställa möbler som redan finns är det enklaste sättet att använda en återvunnen produkt för att göra egna möbler. Några nya resurser används. Ingen tillverkning-relaterade gifter frigörs, som de är när nya möbler produceras. Inget material läggs till deponi. Och gamla möbler är lätt att hitta och relativt billiga att köpa.

• Använda hållbara produkter. När du köper nya möbler har du ingen kontroll över varifrån materialet kommer och hur de skördas. Dock när du bygger din egna möbler, kan du göra val som återspeglar din gröna känslor. Till exempel kan du välja trä odlas i hållbara skogar i stället för att klart avskurna timmer. Du kan använda låg - eller giftfri färg och finish. Och i stället för trä kan du välja bambu, som växer tillbaka snabbt. Det finns även trä som inte är trä alls men övertygande som ser plast virke. Detta material är en utmärkt ersättning för trä. Du kan använda den för dina däck och möbler du sätta på den!

• Återvinna begagnade eller oönskat material. Om du bygger med trä, till exempel, finns det många möjligheter att hitta återvunnet material kan du göra dina egna möbler. Du kan använda befintliga objekt på nya sätt, till exempel fordonsreparationslackering en intressant gammal dörr, täcka den med glas och med det för att göra ett soffbord. Eller du kan använda industrin matrester som kan vara lätt skadad eller för små för att användas till deras ursprungliga ändamål. Det finns också företag som specialiserar sig på riva gamla byggnader och sälja användbara trä.

• Använda okonventionella material. Uppfinningsrika människor använder vardagliga produkter du skulle aldrig tänka på att återvinna i heminredning. Allt från CD-skivor till böjda cykel hjul och gammal whisky fat återvinns till hem möbler. Tänk om artiklarna som du använder varje dag---tidningar, aluminium burkar, plastflaskor--- och försöka se dem som utfyllnad eller ramar för nya möbler. För mer inspiration om hur du återvinner ovanliga poster till nya möbler, kolla in länkarna under "Resurser" nedan.