mynewspapers.net

Hur du använder amatörradioutrustning

Hur du använder amatörradioutrustning


Amatörradioutrustning kan en licensierad skinka radiooperatören att kommunicera med andra operatörer genom radiovågor. Beroende på frekvensbandet används, kan operatörer prata från runt kvarteret till runt om i världen. Ställa in en amatörradiostation är en utmaning. Det finns många komponenter beaktas innan utrustningen kan avnjutas. Det är viktigt att ta alla dessa i beräkningen när man beslutar att använda amatörradioutrustning.

Instruktioner

• Bestäm vilken licens klass önskas. Licenser allt från klassen novis till Expert klass. Varje grad av licensiering krävs mer kunskap om den elektriska sidan av amatörradio. Alla klasser kräver kunskaper om FCC lagar som styr i etern. De flesta operatörer börjar med nybörjare klass och sedan vidare på eftersom tiden går. Det är möjligt att hoppa direkt till en högre klass. Det finns ett specifikt test för varje klass och om du kan klara provet, kan du bli den klassen när som helst.

• Hitta en provning webbplats. Amatörradio klubbar arrangerar regelbundet testa gånger i sina respektive samhällen. Ta reda på vad klubbar finns i ditt område och kontakta dem. Om du bor på landsbygden, kan det vara nödvändigt att resa till en större stad för att hitta en provning webbplats.

• Ta test på lämplig dag. Det kan vara några veckor innan testresultat returneras. Om det lyckas, kommer en Amatörradio licens utfärdas, samt en anropssignal. En anropssignal är personliga identifierare för din amatörradiostation i luften. Det är en sekvens av bokstäver och siffror och är unika för varje licenstagare.

• Besluta vilka frekvensband som du planerar att verka på. Detta bestäms av flera faktorer. Först är licens klass; den licens som du fått avgör vilka band du får verka på lagligt. Sedan kommer avståndet du tänker kommunicerar över. Om du vill prata över staden, räcker band som 2-meter och 70 centimeter. Om vill prata över hela världen, måste de högre frekvensbanden. Vissa operatörer kan behöva mer än en utrustning ställa upp att täcka alla band de vill verka på.

• Välj en transceiver som uppfyller behovet av bandet. Sändtagare finns i olika stilar, med högre modeller som täcker flera band. Lägre modeller kan isolera ett frekvensband. Hitta sändtagarna online på tillverkaren webbplatser eller köper dem begagnat via auktionssajter eller bekanta. Tillverkare visar sina produkter samt sälja dem på regional skinka visar.

• Hitta den antenn som är rätt för dig. En antenn kan transceiver för att sända och ta emot signaler. Antenner finns i många varianter och frekvensbandet kommer återigen avgöra vilket som är rätt för dig. Det är möjligt att bygga en egen antenn med några elektriska kunskaper. Amteur radio klubbar är vanligtvis Fyll människor som hjälper dig gärna med detta.

• Få en antenntuner. En tuner balanserar den antenn som används för sändtagaren. Detta är mycket viktigt, som arbetar utan balansering kan orsaka inre skador på radio. Det kan vara nödvändigt att ställa in antennen när du ändrar frekvensband.

• Ställ in din amatörradiostation. Anslut sändtagaren till tunern och ansluta mottagaren till antennen. Makt på transceiver och använda antenntuner ringer för att justera tills den rätta balansen förvärvas. Tunern har ljus eller en display som hjälper dig att uppnå detta.

• Använd sändtagaren för att göra din första överföring. Det finns två sätt att gå vidare här. Antingen hitta ett frekvensband som är tomt eller hitta ett band där en annan operatör begär en konversation.

• Vrid ratten frekvens på radion att lyssna på bandet. Vissa radioapparater har en rund urtavla att göra detta. Andra kan ha upp-och nedknapparna. Vrid ratten tills en gratis frekvens finns.

• Plocka upp mikrofonen och tryck på knappen överför. Ett ljus på sändtagaren kommer vanligen anger att du är i luften. "CQ" är en Amatörradio förkortning för "calling alla stationer." Säger "CQ" i mikrofonen flera gånger, följt av din anropssignal. FCC lagstiftningen kräver att varje station på luft identifieras.

• Fortsätta CQ tills någon svarar. När kontaktade, bör andra operatorn omedelbart identifierar sig med sin egen anropssignal. Efter detta kan vanliga samtal ske.