mynewspapers.net

Hur du ansluter två elektriska ledningar

Hur du ansluter två elektriska ledningar


Att gå två elektriska ledningar är en av de enklaste elektriska processer finns. Med bara lite övning, kan någon koppla två sladdar, och sedan gå att göra mer flera ledningar projekt utifrån den erfarenheten. Elektrisk tråd kommer i två stilar: solid koppar och tvinnade koppar glödtråden. Båda dessa typer hanteras i huvudsak på samma sätt, och det är även möjligt att slå samman de två stilarna vid behov. Naturligtvis på grund av den inneboende risken för elchock, kan vissa människor vill anställa en behörig elektriker istället för att göra det personligen.

Instruktioner

• Koppla bort strömmen till alla ledningar som är varma. Använda en spänning detektor för att försäkra att alla kablar är inte levande innan du fortsätter eller det kan vara allvarlig skada.

• Använd en tråd strippa bort en tum av gummi isolering från ändarna av ledningarna. Gör detta genom att placera täckt tråd in i spåret för storlek tråd är använt, klämma fast det snäva och dra jämnt mot slutet av kabeln. Detta kommer att ta bort isoleringen men lämna tråden orörda.

• Placera de två utsatta kablarna tillsammans på deras mittpunkter i form av bokstaven X. Twist två binder ihop ordentligt och ta bort eventuellt överskott av snipping det med avbitare. För mycket tjock tråd, kan det vara nödvändigt att använda vass tång vrida trådarna tillsammans.

• Vrid en lagom stora wire nut över trådar och påtryckningar samtidigt skruva muttern över trådarna i samma riktning som den ursprungliga tråd vrida. När muttern verkar stram, kommer bogserbåt på den något för att se till att det dra inte gratis.

• Linda eltejp runt kanten av tråd muttern och ner kabeln för att bilda en full tätning över anslutningarna. Se till att alla utsatta tråd täcks ordentligt. Det är bättre att använda för mycket tejp än inte tillräckligt. Bandet kommer också att hålla muttern på plats över tiden.