mynewspapers.net

Hur du ansluter till ett galvaniserat rör

Hur du ansluter till ett galvaniserat rör


Du måste veta hur man ska gå med galvaniserade rör även om den används inte så ofta som det en gång var. Galvaniserade rör har ersatts av kopparrör, polyvinylklorid (PVC) rör och slangar av tvärbunden polyeten (PEX), men du kommer fortfarande möter det och behöver veta hur du ansluter till det ordentligt. Du går med galvaniserade rör genom att klippa det till längd, threading snittet avslutas och att gå med lederna (en delen av röret kallas en "gemensam") med en koppling, armbåge, unionen eller några andra pipe passande.

Instruktioner

• Montera gemensamt i stativ pipe vice. Stödja den långa änden av röret på en pipe monter och markera den där snittet är att göras.

• Placera rörsågen över röret och vända handtaget tills cutter hjulet får kontakt med märket du gjort på röret. Dra åt handtaget ytterligare 1/2 till 3/4 varv.

• Tillämpa en liberal beläggning av skärolja till röret och rotera fräs runt röret tre eller fyra gånger. Dra åt skärande rulla ner mot röret igen, tillämpa mer skärolja och rotera fräs runt röret en annan tre eller fyra gånger. Upprepa tills du har klippt hela vägen genom röret.

• Ta bort grova kanten kvar av skäraren i inre omkretsen av röret med pipe brotsch. Kör fingret försiktigt runt är insidan av röret till se till att det gratis grader före gängning.

• Placera den rätt storleken dör i diestock, Ställ in ratchet för Medsols rotation och tryck den fasade sidan i die mot slutet av röret. Håller det ordentligt mot och torget med slutet av röret med vänster hand, ratchet det medurs tills dör börjar bita i röret. Stoppa ratcheting och gälla skärolja för röret och trädande dö innan du börjar klippa trådarna.

• Fortsätta ratcheting dö tills den har gjort tre eller fyra kompletta varv runt röret. Vända ratchet och tillbaka den dör två eller tre kompletta varv, så att de metall sticklingarna att avsluta dör. Omvänd ratchet återigen tillämpa mer skärolja och ratchet till tärningen har gjort tre eller fyra vänder sig bortom den punkt där du hade slutat. Upprepa tills slutet av röret är precis innanför ytterkanten i die. Den threading är komplett.