mynewspapers.net

Hur du ansluter en vax mask på en krok för fiske

Hur du ansluter en vax mask på en krok för fiske


Nästa gång du fiska för panfish, överväga att använda vax maskar som bete. Crappie, bluegill, röda bröst och pumpkinseed finns alla sorter av panfish som du kan ha framgång med vid fiske med vax maskar. Dessa små vita maskar är vax mal larver och en favorit mat för många panfish. Lätt att rigga och mycket effektiv, vax maskar är särskilt bra att använda med barn när lära dem grundläggande fiske.

Instruktioner

• Fäst en #6 panfish krok till slutet av din lina med en förbättrad clinch knut. Mata den fria änden av Knut genom ögat på kroken med fem till sex inches av linjen sträcker sig utanför ögat. Linda den fria änden runt stambanan sex till sju gånger bildar en liten slinga ovanför ögat på kroken.

• Dra den fria änden ner och genom öglan som bildas ovanför ögat. Detta kommer att skapa en andra slinga tillsammans med Knut. Foder den fria änden genom öglan som bildas längs sidan Knut, fukta knuten med vatten eller saliv och dra åt ordentligt.

• Fäst två vax maskar #6 kroken. Skjut kroken genom centrum av båda vax maskar och placera maskar så att man vilar i böj kroken och den andra omfattar peka av kroken.

• Fäst en liten crimp-på vikt din lina flera inches ovanför kroken. Placera linjen i klyftan av vikt och crimp vikt runt linjen med en tång.