mynewspapers.net

Hur du ansluter en trådlös bärbar dator till en TV

Hur du ansluter en trådlös bärbar dator till en TV


Trådlösa bärbara datorer kan vara ett bekvämt sätt att ansluta till Internet på resande fot men liten laptop skärmar är inte idealiska när du utför vissa uppgifter som strömmande video från Internet. Ansluta en trådlös-aktiverad bärbar dator till en TV-skärm är ett sätt att titta på videor och andra program från en laptop på en större skärm. Ansluta en bärbar dator till en TV är en relativt enkel process, men det kräver att du har lämpliga kablar och eventuellt en adapter, beroende på anslutningarna som finns på din dator och TV.

Instruktioner

• Placera din laptop bredvid TV: N och kontrollera den bärbara datorns tillgängliga videoportar. Nästan alla bärbara datorer har en VGA port, medan vissa kan också har S-video, DVI eller HDMI.

• Inspektera tillgängliga video input portar på din TV-apparat och avgöra om din bärbara dator och TV har några portar gemensamt. Vissa nyare HDTV har VGA eller PC i hamnar, medan S-video och HDMI är vanligare.

• Anslut din bärbara dator till din TV med kabeltyp av någon hamn som två har gemensamt. Till exempel, om din laptop har en VGA-port och din TV har VGA i, ansluta en VGA-kabel till din bärbara dator och Anslut sedan den andra änden till din TV. Om både TV och laptop har HDMI-portar, Använd en HDMI-kabel. Om enheterna har inga portar gemensamt, gå vidare till steg 4.

• Anslut en VGA-kabel till VGA-porten på din bärbara dator.

• Anslut en kabel adapter till andra änden av VGA-kabeln som omvandlar anslutningen till en typ som godkänts av din TV. Till exempel, om din laptop har endast en VGA utgång, men teven accepterar DVI, använda en VGA till DVI adapter slutet av VGA-kabeln.

• Anslut en andra kabel till adapter och Anslut sedan den andra änden av den andra kabeln till TV: N. I exempel från steg 5 vill du ansluta en DVI-kabel till ena änden av VGA till DVI-adapter, och Anslut sedan den andra änden till din TV.