mynewspapers.net

Hur du ansluter en HD DVD till Surround-ljud-mottagare

Hur du ansluter en HD DVD till Surround-ljud-mottagare


HD DVD-spelare är ansluten till ett surround ljud mottagare via kablar kan överföra ljud- och bildsignaler från DVD-spelaren till mottagaren. Kvaliteten på bild och ljud beror på några olika faktorer. HD DVD-spelaren i kombination med användning av en HD DVD kvalitet avgör en del av den övergripande kvaliteten. Men spelar kvaliteten på kablarna för att ansluta spelaren till mottagaren och mottagaren till TV och högtalare också en avgörande roll i maximera användarupplevelsen.

Instruktioner

• Fastställa vilka typer av anslutningar stöds av HD DVD-spelare och surround ljud mottagare. HD-signaler kräver särskilda portar. HDMI bör användas, om tillgänglig, men DVI och komponent video hamnen är också kan passera en HD-signal från spelaren till mottagaren.

• Kontrollera att HD DVD-spelaren skickar en HD-signal till alla dess output portar. Denna information finns oftast i manualen. Vissa enheter har komponent utgångarna, men skickar bara en äkta HD-signal till deras HDMI- eller DVI-portar.

• Välj rätt kablar för anslutning enligt typerna av tillgängliga portar. Komponent video hamnen kräver de färgkodade kablarna med tre separata videokanaler. DVI och HDMI-portar kräver endast en kabel för videoutgång. Dock kräver både komponent och DVI uppställningar också ljudkablar skicka ljudet från spelaren till mottagaren.

• Bifoga nödvändiga kablar till motsvarande portar på HD DVD-spelare och surround ljud mottagare. Använd inte ljudkablar om HDMI-kablar används.

• Slå på TV, HD DVD-spelare och surround ljud mottagare. Välj rätt ingångar på TV och mottagare.

• Placera en HD DVD i HD DVD-spelaren och spela upp skivan för att kontrollera att kablarna var ansluten ordentligt.