mynewspapers.net

Hur du ansluter en bärbar dator till en TV & Visa bilder på TV

Hur du ansluter en bärbar dator till en TV & Visa bilder på TV


Digitalkameror gör det enkelt att dela foton med vänner och familj. Om du har en bärbar dator, kan du Visa dina vänner och familj foton direkt på datorskärmen. Denna skärm kan dock vara små och begränsa om du försöker dela dina bilder med en stor grupp människor. Om du vill visa digitala foton på en större skärm, kan du ansluta din bärbara dator till din TV.

Instruktioner

• Anslut videokabeln till din bärbara dator. Först måste du bestämma vilken video kabel du behöver använda. Om din laptop har en HDMI-port, Använd en HDMI-kabel som detta ger dig den högsta kvaliteten anslutningen. Om datorn har en S-video, Använd en S-video till RCA-kabel. S-video kvalitet är inte så tydliga som HDMI, men det är bättre än VGA. Om din laptop har en VGA-port, använda en VGA till RCA-kabel.

• Sätt in den andra änden av video-kabeln i din TV video ingång. Denna port finns på sidorna eller på baksidan av din TV. Ibland har en TV RCA-ingångar på framsidan av TV: N också. Skriv ner eller ta en mental anteckning om input namnet du har anslutit din bärbara dator till.

• Ändra ingång på TV: N till den ingång som du har anslutit din dator till. Tryck på "TV/Video," "Input" eller "Källa"-knappen på fjärrkontrollen för att ändra inmatningskälla.

• Aktivera videoutgång källa på din bärbara dator. De flesta bärbara datorer har snabbtangenter som tillåter dig att göra detta. Tryck på knapparna "FN" och "LCD/CRT" på tangentbordet. Knappen "LCD/CRT" är en av tangenterna "Funktion" överst på tangentbordet.

• Öppna dina digitala bilder på datorn. Nu har du möjlighet att visa bilder från din bärbara dator på din TV.