mynewspapers.net

Hur du ansluter en bärbar dator till en TV med HDMIOm du äger en bärbar dator som har en digital video videoutgång, kan du ansluta din bärbara dator till din HDTV med en HDMI-kabel. Den mest praktiska situationen uppstår om din laptop har en inbyggd HDMI-port. Men om din bärbara dator inte har en inbyggd HDMI-port, finns det fortfarande hopp. Om den bärbara datorn har en DVI-port, kan du använda en DVI till HDMI adapter för att ansluta datorn till din HDTV.

Instruktioner

• Sätt in ena änden av HDMI-kabeln i din bärbara dator HDMI-port. Om din dator endast har en DVI-port, anslut DVI till HDMI omvandlare till datorns DVI port. Videoutgång portar återfinns vanligtvis på sidan eller baksidan av din bärbara dator.

• Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till din TV: s HDMI-port. Denna port finns vanligtvis på baksidan av din TV.

• Ändra videokällan på din HDTV. Tryck på knappen "Källa" eller "Input" på din TV: ns fjärrkontroll att ändra videokälla till din bärbara dator är ansluten till HDMI-porten.

• Ändra upplösningsinställningar på datorn om bilden visas förvrängda. För att göra detta, klicka på "Start > Kontrollpanelen > utseende och anpassning > Justera skärmupplösningen." Klicka på rullgardinsmenyn "Upplösning" och öka upplösningen om möjligt. Klicka på "Tillämpa > hålla" för att spara dina inställningar.