mynewspapers.net

Hur du ansluter din bärbara dator till Internet med mobilen GPRS

Hur du ansluter din bärbara dator till Internet med mobilen GPRS


Använda en mobiltelefon tillgång till Internet är att föredra av de flesta resenärer, eftersom det inte kräver köpa extra maskinvara. På samma gång är kostnaden för tillgång till Internet via en GPRS mobil minimal. För att ansluta till Internet via en mobil enhet, måste det finnas en anslutning mellan telefonen och datorn. Denna anslutning kan antingen vara via en USB-kabel, Bluetooth eller en IR-anslutning. Eftersom de flesta mobiltelefoner med Bluetooth-stöd samt en USB-port, är detta de vanligaste sätten att få en Internet-anslutning via en mobiltelefon.

Instruktioner

• Dokumentationen som telefonen så att den kan användas som modem.

• Sätt in USB-kabeln i datorn från din mobiltelefon. Alternativt kan du använda en Bluetooth dongle om din laptop har en inbyggd Bluetooth-sändtagare. Windows XP och framför kommer att installera alla adaptrar automatiskt.

• Prenumerera på en cellulär tjänst för Internetåtkomst och konfigurera din mobiltelefon för Internet-åtkomst. Din Internet-leverantör ger vanligtvis dig anvisningar om hur du gör dessa konfigurationer. Standardinställningarna på vissa telefonmodeller är ofta alla du behöver. Du behöver bara aktivera dem för att få tillgång till Internet.

• Kontakta din ISP för att ta reda på ett användarnamn, lösenord och telefon nummer ska ringas upp när du använder din mobiltelefon som modem. I de flesta fall behöver du bara telefonnummer att ringa, som vanligtvis är standard * 99# för GSM och #777 för CDMA-telefoner.

• Ställ in Bluetooth-enheten om du använder Bluetooth för Internet-åtkomst. Följ Windows guiden Lägg till Bluetooth-enhet och Välj lämpliga inställningar för Bluetooth-enheter. Om konfigurationen är gjort rätt, bör din mobiltelefon dyka upp i ramen resultatet av enheten. Markera den rörlig telefonerna, ange säkerhet nyckeln om det behövs och slutföra guiden. En COM-port ska tilldelas till din mobiltelefon, som sedan visas i datorns Enhetshanteraren "Telefon och Modem Options" avsnitt i Kontrollpanelen.

• Testa anslutningen genom att klicka på fliken "Diagnostik" under fönstret "Egenskaper" av modemet. Resultatet ramen bör Visa "Framgång" om modemet fungerar och Internet-anslutning.

• Klicka på "Guiden Ny anslutning" under ikonen "Network" Windows att inrätta en ny Internetanslutning. Följ guiden och välj den mobila enheten när du uppmanas. Ställa in ISP namnet och telefonnumret begärt från Internet-leverantören. Slutför guiden att ha full tillgång till Internet.