mynewspapers.net

Hur du anger gränser & ett utegångsförbud för tonåringar

Hur du anger gränser & ett utegångsförbud för tonåringar


Göra övergången från barndom till tonåren kan vara svårt för både överordnade och underordnade. Vid denna tid, den förälder-barnrelationen ändras. Tonåringar söker större självständighet, som är en naturlig och normal del av utvecklingen. Föräldrar kämpar ofta för att hitta en balans mellan att ge deras barn större frihet och inställning nödvändiga gränser. Även om det är ofta svårt, måste föräldrarna släppa taget och hjälpa sin tonåring att fatta bra och ansvarsfullt beslut. Eftersom tonåringar förändras snabbt, är det normalt för föräldrar att känna brist på kontroll och för familj konflikt att öka. Tydlig kommunikation och förståelse gränser, såsom utegångsförbud, kan bidra till att lindra några av denna oenighet.

Instruktioner

• Ställa in regler och gränser och diskutera dem med din tonåring. Se till att han förstår resonemanget bakom dina regler. Tonåringar svarar bra på föräldrar som har höga förväntningar men som också ger dem en viss autonomi. Undvik att vara luriga eller manipulativ och istället spela det direkt. Manipulation gör bara din barn fråga om han kan lita på dig, och han kan undvika att diskutera viktiga ämnen när han behöver det. Manipulativt beteende ökar också argument.

• Ange utegångsförbud tillsammans. Utegångsförbud hjälper till att hålla din familj kultur intakt och sätter gränser för din tonåring. Tillåta henne att säga--detta kommer att öka hennes känslor av oberoende och effektivitet och skapa större respekt för den nya regeln. Skapa ett utegångsförbud som är åldersanpassade, men inte vara rädd att kompromissa om det behövs. Diskutera konsekvenserna att bryta denna regel. Det är viktigt att din tonåring anser att konsekvenserna är rättvisa och vettigt.

• Påminn din tonåring om utegångsförbud du har kommit överens om innan han går för kvällen. Detta hjälper till att förstärka den överenskomna regeln. Du kan göra detta genom att bokföra en påminnelse i familjen kalendern och erbjuder en mild verbala påminnelse. Genomdriva konsekvenser för lagbrott, men undvika dogmatism. Tillåta en buffert på några minuter, särskilt om din tonåring driver. Detta kommer låta honom vara sent utan fortkörning. Diskutera anledningarna till att han är sent och tillåta honom att förklara sin senfärdighet. Kom ihåg att alla står inför frågor som trafikstockningar och platt däck ibland. Om han fortsätter att bryta regeln, påminna honom om följderna och tillämpa dem.