mynewspapers.net

Hur du ändrar ventilen förseglar utan att ta bort huvudet

Hur du ändrar ventilen förseglar utan att ta bort huvudet


Efter miles av service, ventilen förseglar i topplocket av ditt fordon ha ut och blir sprött. De slitna tätningarna orsaka olja läcka mellan ventilspindeln och guide, orsakar blå-grå rök komma ut ur slutrör varje gång du startar motorn. På de flesta fordon är det möjligt att ersätta dessa ventil tätningar utan att ta bort huvudet. Med rätt verktyg, lära sig att utföra detta jobb i ditt garage och spara en hel del på reparationskostnaderna.

Instruktioner

• Ta bort luft renare församlingen från toppen av motorn med en Phillips-skruvmejsel att få tillgång till ventilkåpan på cylinder head(s).

• Koppla ur marken (svart) batterikabeln med en skiftnyckel.

• Lossa och/eller koppla bort alla komponenter som kan hindra dig från att ta bort ventilkåpan, om det behövs. Använd en ratchet, kort ratchet förlängning och uttag. Placera små bitar maskeringstejp på elektriska kontakter, vakuum slangar och deras motsvarande armatur. Skriv matchande nummer på bitar av tejp med en svart markering så att du kan enkelt identifiera och ersätta dessa komponenter under återmontering.

• Ta bort ventilkåpan med ratchet, ratchet förlängning och uttag.

• Ta varje tändstift tråd runt boot, där de ansluter med tändstift och dra kablarna bort med en vridande rörelse. Numrera dessa trådar med maskeringstejp samt för att identifiera deras position på varje tändstift.

• Rengör området runt tändstiftet av smuts med en mjuk borste för att hålla smuts och fett från att falla in i cylindern när du tar bort tändstiften. Ta bort varje tändstift med ett tändstift socket, lång ratchet förlängning och ratchet.

• Koppla på handbromsen, placera överföring i friläge och blockera hjulen med ett träblock att förhindra att bilen rullar.

• Kontrollera kolvarna inuti varje cylinder genom tändstift hålet med en ficklampa och börja identifiera pistongen, som är ungefär en tum från toppen av cylindern. Fyll det cylinder kammaren helt med nylonrep. Använd en liten standard skruvmejsel driva repet i kammaren. Repet bör vara tillräckligt lång så att den hänger utanför i tändstift hålet för dig att dra ut när gjort service det cylindern.

• Täck resten av Sparken pluggar hålen med ren shop trasor att skruvar, smuts eller andra föremål falla in i kamrarna.

• Rotera långsamt vevaxelns bult medurs med en stor ratchet och socket precis tillräckligt för att sätta lite press på repet inuti cylindern. Detta förhindrar ventilerna i denna cylinder från att falla in i kammaren. Bulten är beläget i centrum av remskivan på botten, främre delen av motorn. På vissa bilmodeller måste du lyfta den främre passagerarens sida hjul med ett floor jack, stödja fordonet med en jack stå och ta bort hjulet församlingen med en lug skiftnyckel för att få tillgång till denna bult.

• Ta bort den rocker arm, som påverkar ventilen du underhåller, med en spärrfunktion. Använda en ventil fjäderspännaren att hålla nere våren på ventilen, och ta bort ventilen djurhållare på vardera sidan av toppen av ventilspindeln med en vass tång.

• Lossa ventilen fjäderspännaren långsamt, och ta bort Ventilfjäder, fjäderbrickan och ventil tätning. Applicera en liten mängd ren motorolja runt ventilspindeln, installera den nya tätningen och ersätta ventil fjäderbrickan, Ventilfjäder och ventil djurhållare med ventil spring compressor.

• Ersätta rocker arm med ratchet och uttaget och ta bort nylon repet från cylindern.

• Tjänsten resten av ventilerna följande steg 8 till 13. Rotera vevaxeln bult med den stora ratchet och socket att placera varje kolv på rätt höjd.

• Byt ut tändstiften, tändstiftet ledningar, ventilkåpan och andra komponenter som du var tvungen att ta bort eller koppla från. Återanslut marken (svart) batterikabeln och ersätta hjulet montering om du var tvungen att ta bort den. Ta bort trä block.