mynewspapers.net

Hur du ändrar ventil fjädrar på en litet block chevy

Hur du ändrar ventil fjädrar på en litet block chevy


Ventil fjädrar i din små block Chevy, som alla overhead valve motorer, tvinga ventilen stängd när kamaxeln tvingar dem öppna. Över tiden den ventilfjädrar försvagas på grund av för att värma cykling och deformationshärdning som uppstår under normal drift. Svag ventil fjädrar kan ventilerna till studsa när de är stängt och öppnas vid höga varvtal. Detta tillstånd, som kallas ventil flyta, kan repareras genom att ersätta den slitna ventil fjädrar.

Instruktioner

• Avlägsna ventilen med en 3/8-tums uttag, eller 10mm uttag och ratchet, beroende på modell år av din litet block Chevy motor. De äldre modellerna använda 3/8-tums bultar ligger på Monteringsdisken på ventilkåpan och de nyare motorer användning 10mm bultar som passerar genom toppen av ventilkåpan.

• Ta bort alla åtta av tändstift med en 5/8-tums tändstiftet socket och ratchet. Skruva fast tändstiftet adapter slangen från komprimering testaren i första Sparken pluggar hålet.

• Fäst komprimerade lufttillförseln till komprimering testare slang. Detta kommer att hålla den cylinder fylld med tryckluft och tvinga ventiler stängda, medan du ta bort och byta ut fjädrarna. Det är viktigt att ha en stadig tillförsel av tryckluft från en kompressor. Om tryckluftsförsörjningen misslyckas, kommer att ventilerna släppa in i cylindern och kräver avlägsnandet av topplocket att hämta dem.

• Komprimera våren på den första ventilen med hjälp av fjäderspännaren ventil. Ta bort keeper lås i centrum av toppen av fjäderbrickan med en magnetisk pickup verktyg så att de inte föll in i motorn. Lyft på våren bort ventilspindeln och ta bort den från fjäderspännaren.

• Placera den nya våren och fjäderbrickan i fjäderspännaren och komprimera våren. Installera nya våren på ventilspindeln och installera keeper lås. Ta bort fjäderspännaren. Upprepa processen för de resterande 15 ventilerna. Varje spark plug hål kommer att hålla två av ventilerna på plats när fjädrarna ersätts. Flytta lufttillförseln till nästa hål efter ersättande två fjädrar.