mynewspapers.net

Hur du ändrar stavningen av ett namn på en födelseattest

Hur du ändrar stavningen av ett namn på en födelseattest


Om du har märkt att del av ett namn har blivit felstavat på barnets födelseattest, kan du få det rättat. Du kan också göra ändringar till stavning av ett namn på en födelseattest om du bara vill ändra den. Vanligtvis finns det en avgift inblandade i att göra någon typ av ändring av en födelseattest. Det är bäst att fånga felstavningen och göra ändringen så snart som möjligt eftersom det kan vara en utdragen process med mer dokumentation krävs ju längre du väntar.

Instruktioner

• Göra en kopia av födelseattesten. Om du inte har födelseattest, kan du begära en kopia via din stat hälsodepartementet.

• Få en ansökan om att ändra en födelseattest från din state Department of Health. Vissa länder har denna form som är tillgänglig för nedladdning på deras webbplatser. Fyll i formuläret med förändringen och orsaken till ändringen.

• Samla underlag som krävs i ditt tillstånd. Vanligtvis, om ändringen är för ett barn under ett års ålder, då du behöver inte extra dokumentation. I vissa stater, om ändringen är för barn mellan åldrarna en och 12, kanske du behöver ett dopattest eller antagandet poster. För förändringar när personen är över ålder 12, kanske du behöver domstol dokument, till exempel en officiellt namn ändra form eller adoption post. Annan dokumentation som kan begäras inkluderar skolbetyg, hospital records, ett personnummer ansökan, barnmorska uttalande eller intyg från föräldrar.

• Lämna ansökan tillsammans med styrkande handlingar och ändringsförslag avgift till din stat hälsodepartementet. Avgiften varierar beroende på stat, med vissa stater laddas inte om barnet är under ett år. Observera att vissa stater kräver ansökan till vara notarie. Om detta är ett krav i ditt tillstånd, ser du det som anges på ansökan.