mynewspapers.net

Hur du ändrar rotorer på en 2005 Honda Accord

Hur du ändrar rotorer på en 2005 Honda Accord


Rotorer är en integrerad del av din bromssystem. 2005 Honda Accord kom utrustade med framhjulet eller alla wheel skivbromsar, som måste kontrolleras med jämna mellanrum och ersättas vid behov. Om du är mekaniskt benägen och besatt av rätt verktyg, kan du ändra rotorerna på din Honda Accord och spara på kostnader för arbetskraft.

Instruktioner

• Park din Accord på ett jämnt underlag, parkeringsbromsen, och placera block bakom bakre däcken att förhindra att bilen rullar.

• Jack upp framsidan av bilen tills däcken är upplyfta från marken. Stödja bilen på pallbockar. Var noga med att ramen för bilen är placerad på läktaren. Andra delar av bilen, som golvpaneler, kan skadas av vikten på fordonet.

• Ta bort lug nötter från framsidan av bilen och bilden av hjulen. När du använder lug skiftnyckel, vara säker på att du har det hela vägen på varje lug nötter innan du försöker lossa dem. Inte ta bort någon av lug nötter eller skada skiftnyckel.

• Med hjulet off, bromsok och rotor är utsatta. Ta bort bromsok montering bultar med en skiftnyckel och skjut bromsok från rotorn. Anteckna placerar av bultarna; ett kan vara längre än den andra. Använd en bit tråd för att hänga bromsok från ramen av bilen. Att låta bromsok falla fritt kan skada bromsledningar. Kontrollera bromsbeläggen för slitage och byt dem vid behov.

• Ta bort alla behålla klipp från hjulet dubbar, om den finns, och bilden av broms rotorn. Om rotoren fastnar på hjulet dubbar, Använd en hammare och/eller bända bar för att få bort. Oroa dig inte skadar rotorn, eftersom du kommer att ersätta det ändå.

• Skjut in den nya broms rotorn i stället för gammal en. Inte slå på, bända, eller släpp den nya rotorn, eftersom det kan orsaka deformering och ojämn bromsverkan. Om det fanns någon behållande klippa, sätta dem tillbaka på hjulet dubbar att hålla rotorn på plats.

• Installera om bromsok på bromsen rotorn och skjut bromsok montering bultar på plats igen. Skruv skruvar in med händerna först att förhindra kors threading, och dra åt dem ner med en skiftnyckel.

• Sätta hjulet på dubbar hjulet och skruva lug nötter på finger tätt. Använd den lug skiftnyckeln för att dra åt muttrarna lug ner i ett kors och tvärs mönster.

• Ta bort de pallbockar och nedre framsidan av bilen tillbaka till marken. Om din Honda Accord modell har fyra wheel skivbromsar, upprepa processen för bakhjulen, men med block framför främre däcken snarare än baksidan.