mynewspapers.net

Hur du ändrar PIN-koden på ett kreditkortEtt kreditkort PIN-kod (Personligt identifieringsnummer) är ett 4-siffrigt nummer som används för att göra kredit och bankkort korttransaktioner. Det är alltid möjligt att glömma din PIN-kod eller du kanske fråga någon lärt din PIN-kod. I båda fallen måste du ändra PIN-koden för kreditkortet. Alternativ som finns att göra detta varierar beroende på kreditkort emittenten, men de är allt enkelt.

Instruktioner

• Ändra din PIN-kod personligen om kreditkorten som har utfärdats av en bank med en bekväm gren. Du kommer att behöva ta med kreditkortet och giltig Fotolegitimation (körkort, militära ID eller statligt utfärdat ID). Platschef eller en annan officer kan ändra din PIN-kod för dig.

• Använd en bankomat för att ändra din PIN-kod. Vissa banker erbjuder detta alternativ när du använder en av deras bankomater (du har till veta din nuvarande PIN-kod att använda denna metod). Sätt in ditt kort i Bankomaten och välja PIN-kod eller lösenord. Följ anvisningarna för att ändra din PIN-kod.

• Ring kreditkort emittentens kundtjänstnummer. Detta anges på baksidan av kreditkortet eller på ditt månatliga kontoutdrag (oftast båda). Det automatiska systemet kommer att erbjuda dig möjlighet att ändra din PIN-kod. Följ automatiserade uppmaningarna för att ange en ny PIN-kod. Om du stöter på svårigheter, använda automatiserade system för att be att få tala med en levande kundtjänstrepresentant som kan hjälpa dig.