mynewspapers.net

Hur du ändrar gnista pluggar i en 1999 Toyota Camry

Hur du ändrar gnista pluggar i en 1999 Toyota Camry


Även om den Toyota Camry är ett populärt fordon med ett välförtjänt rykte för kvalitet, tillförlitlighet och värde, är det inte lätt servad; Det är en högpresterande maskin som kräver kvalificerade tekniker att utföra de flesta reparationer. Byta tändstift på 1999 kräver Camry uppmärksamhet på detaljer och efter de rätta förfarandena för ett bra resultat.

Instruktioner

• Ta bort tändstiftet kablar och tändstift--i ordning-- och lägga dem åt sidan i den ordning de togs bort. Inspektera och jämför tändstift elektroderna. Var och en bör vara bränning rent, har inga Bränn rester, olja påväxt eller kol inlåning. Om det finns någon tändstift visar kontaminering, kan du bestämma cylindrarna av ordning borttagning. Dessa specifika cylindrar och ledningar kommer att kräva ytterligare tester.

• Test någon plug kabel i fråga. Om kontakten har misslyckats inspektionen, kan det bero på en felaktig tråd. Använd en ohmmeter sond varje ände av kabeln för ett motstånd läsning. Kriterierna som passerar är cirka 8 000 ohm per fot av tändstift tråd. En 3-ft tråd skulle till exempel ha 24.000 tillåtna ohm motstånd. Om det finns något större motstånd, måste kabeln bytas.

• Installera nya tändstift. Inspektera elektroder för en enhetlig lucka. Justera någon som behövs, men kvaliteten på moderna tändstift gör detta en sällsynthet. Factory-fått pluggar tillverkas för Camry och får återanvändas. Coat trådar av tändstift med anti-gripa förening för att försäkra de inte låser inne aluminium trådar av motorn. Installera plug kablar. Starta motorn.