mynewspapers.net

Hur du ändrar gaffel tätningar

Hur du ändrar gaffel tätningar


Gaffel tätningar är plastringar som är i centrum av framgaffel på din motorcykel. Framgaffel är två metall rören som framhjulet monteras mellan. Utan ordentlig arbetande gaffel tätningar på din motorcykel, gaffel olja eller luft läcker och gafflarna misslyckas och som kan medföra allvarlig skada. Du behöver grundläggande verktyg och ca 45 minuter att byta ut båda gaffel tätningar.

Instruktioner

• Höja cykeln från marken med hjälp av motorcykel hissen. Ta bort främre hjulaxeln med hjälp av en skiftnyckel och trycker ut axel stjälken med en gummiklubba.

• Dra framhjulet av gafflarna. Lossa muttrarna överst på gafflarna vid basen av styret med hjälp av insexnyckel. Skjut gafflarna från klämman.

• Bända de gamla sälarna av gafflarna med platt huvud skruvmejsel och skjut dem upp och av gafflarna. Skjut de nya tätningarna på gafflarna och tryck ner dem tills de fästs på plats. Ersätta gafflarna till klämmorna och dra åt dem. Ersätta hjulet att gafflarna motsatt sätt att du tog bort den. Lägre cykeln till marken.