mynewspapers.net

Hur du ändrar gaffel tätningar på en 1998 YZ125

Hur du ändrar gaffel tätningar på en 1998 YZ125


En 1998 Yamaha YZ125 är en kraftfull 124cc tvåtakts-smuts cykel som är en del av raden racing Yamaha erbjuder. Denna cykel har två gaffel tätningar installeras på framgaffeln. En försegla är på varje gaffel ben, och dessa tätningar hålla gaffeln olja i gaffeln. Gaffel tätningar är klar bild i centrum av varje gaffel ben och ser ut som små Gummiringar. En lång bit av plast är ansluten till försegla och går ner på insidan av benen gaffel. Du måste ha rätt verktyg för att ersätta dessa gaffel tätningar.

Instruktioner

• Placera domkraften under motorblocket, att se till att de lyftande barerna är uppradade med ram och motor. Lyfta YZ125 med jack.

• Använd en gaffel skiftnyckel att ta bort nötter från toppen av styret som säkrar styret på ramen. Dra gaffeln från klämmorna och vila på YZ125 ram.

• Bända sälarna från gaffeln benen en vid en tid med en flat skruvmejsel. Placera bladet av skruvmejseln under kanten av försegla och tryck ner skruvmejseln. Flytta skruvmejseln runt kanten av tätningen som du trycker ner på skruvmejseln.

• Bända bort den motsatta gaffel säl på samma sätt som du gjorde först. Skjut de gamla gaffel tätningarna upp och upp gaffel ben. Placera nya gaffel tätningar på gaffel benen och Skjut ner dem i position. Se till att den plast-delen går i gaffeln benen.

• Återanslut gaffeln till klämmorna och dra åt klämmorna lika hårt som du kan använda en gaffel skiftnyckel. Tryck ner på sälarna att låsa in dem på plats.