mynewspapers.net

Hur du ändrar gaffel olja i en Harley Ultra Classic

Hur du ändrar gaffel olja i en Harley Ultra Classic


De telescoping framgaffel på en Harley-Davidson Ultra Classic motorcykel är fyllda med typ E Harley gaffel olja. Denna olja kommer att kontamineras med tiden, även under rutin ridning villkor. Som sådan, måste oljan dräneras och ersättas med nytt, olja. Harley rekommenderar att gaffel olja på en Ultra Classic bytas efter varje 20.000 miles. Det finns två factory-rekommenderade procedurer för att ersätta denna olja. En kräver att spackling och radio tas bort från den Ultra Classic och den andra inte.

Instruktioner

• Ta bort kärnan från framgaffel luftventilen ligger på den högra baksidan av motorcykeln med en ventil stam remover. Att all luft att blöda ur systemet.

• Lossa båda stora drain plug skruvarna sitter på undersidan av varje gaffel med en stor, cross-tippas skruvmejsel. Det kan vara nödvändigt att använda en hammare manövrerade inverkan skruvmejsel för att åstadkomma detta.

• Töm oljan från varje gaffel i en lämplig avlopp kastrull. Rensa upp någon spilld olja innan du fortsätter.

• Installera om bara en av de två bort avtappningspluggarna. Bifoga en luftpump fjädring till luftventilen för framgafflar. Försiktigt applicera tryck att bistå med ytterligare gaffel olja dränering. Koppla bort pumpen när vätska rinner inte längre från gaffeln.

• Fäst ett vakuum verktyg luftventilen. Häll 286 ml. (287ml) av typ E gaffel olja i en liten behållare. Kör ett batteri vent rör eller andra passande storlek slangar från behållaren gaffel olja till öppen dräneringshålet.

• Aktivera eller manövrera pumpen tillräckligt länge för att dra alla gaffel olja i framgaffeln. Installera om avtappningspluggen och upprepa för den motsatta sidan.

• Skruva kärnan tillbaka i luftventilen med en ventil stam remover. Pump i små mängder av luft med luftpump fjädring att uppnå din önskad mängd gaffel fjädring.