mynewspapers.net

Hur du ändrar ett kol filter i en köksfläkt

Hur du ändrar ett kol filter i en köksfläkt


Många nyare spisfläktar och spiskåpor har kolfilter. Dessa filter är särskilt utformade för att kontrollera och ta bort dålig lukt. Kolfilter ersätta inte den mesh-filtren på en köksfläkt; i stället arbetar de tillsammans med mesh-filter. De flesta tillverkare rekommenderar ersätter din kol filter minst en gång om året.

Instruktioner

• Ta bort metall filtret för att komma åt filtret träkol. De flesta nät filter har flikar håller dem på plats; Skjut på flikarna över och ta bort filtret.

• Dra ner den främre-mitt delen av träkol filtret. Filtret kommer att glida från flikarna behållande ligger på baksidan. Förfoga över filtret. Det kan inte rengöras eller återanvändas. Vissa filter har klämmor. För att ta bort dessa filter, tryck inåt på klämmorna tills filtret kommer gratis.

• Rengör filtret mesh noggrant. En idealisk tid att rengöra filtret mesh är när du vill ersätta filtret träkol. Rengöra den med varmt vatten och en liten mängd diskmedel.

• Installera nya kol filter. Bifoga filtret genom den bakre, rada upp flikarna och knäppa den främre delen på plats. Om den har klämmor eller flikar framme, engagera dem att hålla det nya filtret på plats.

• Vänta på mesh-filter att torka, sedan infoga det på plats. Skjut på flikarna tillbaka över filtret för att säkra den.