mynewspapers.net

Hur du ändrar ett hjul bult mönsterHjulet bult mönster på din bil, är som namnet antyder, antalet hjul dubbar (eller gängade hål för hjulbultar) och avståndet som hålen är från varandra. Till exempel, är en gemensam bult mönster för äldre VW och Hondas 4 x 100, som hänvisar till det faktum att det finns fyra bult hål i hjulet och hålen är 100mm mittemot varandra. På en 5 x 108 bult mönster finns fem lug hål 108mm mittemot varandra. Om bult mönster av en given hjulet inte matchar bult mönster på bilens nav, går inte hjulet att använda på bilen. Du kan dock installera en adapter som ändrar hjulet lug mönstret.

Instruktioner

• Ta reda på om det finns en adapter för bult mönster som du vill konvertera din bil till. Inte varje bult mönster kan konverteras till bara några alternativa bult mönster. Kolla in ett företag som säljer rullar adaptrar för att se om de har vad du behöver. Om du inte hittar den adapter som du söker efter kan eventuellt du har adaptrar skräddarsydd.

• Lossa hjulet klackarna som håller dina fälgar på. Med ett floor jack, lyfta fordonet och sänka den på pallbockar. Ta bort lug nötter och hjulet och Ställ hjulet ur vägen.

• Placera hjulet adaptern på navet fordon. Installera de medföljande bultar som följde med adaptern. Dra åt muttrarna lug till 43,1 kg/ft med en momentnyckel. Se till att hjulet dubbar inte håller förbi adaptern. Hub monteringsytan måste vara helt platt. Om reglarna sticker ut förbi adaptern, måste du installera kortare dubbar.

• Placera den nya hjul som du installerar på pinnskruvarna på adaptern. Installera och dra åt muttrarna lug till 43,1 kg/ft med en momentnyckel. Lägre fordonet av jack står och tillbaka till marken med ordet knekt.