mynewspapers.net

Hur du ändrar ett CV gemensamt i en Nissan

Hur du ändrar ett CV gemensamt i en Nissan


CV gemensamt på en Nissan är en del av driveshaften, som överför motorns kraft till framhjulen. CV leden fungerar som en fullt ledad anslutning, ungefär som en persons handled. Det låter konstant effekt även när hjulen flyttas som i handlingen att styra fordonet. Om problemet med CV leden är helt enkelt en rippade Gummistövel som täcker det CV gemensamt, finns det inte en monetär fördel att ha boot ersatte. Arbetet som krävs för att separera gemensamt och installera en stöveln skulle kosta mer än en ombyggd axel från Biltema.

Instruktioner

• Höj fordonets front med golvet jack och placera domkraften står under ramen för stöd. Ta bort hjulet, med släpande skiftnyckel. Ta bort stora 38mm mutter säkring drivaxel till spindeln, med breaker bar.

• Ta bort muttern på lägre bollen gemensamma stuteriet, med hjälp av en skiftnyckel. Infoga verktyget tie rod avgränsare mellan spindeln och den lägre länkarm och sedan slå verktyget med hammaren tills de två separat. Lyft upp spindeln att skilja den lägre boll gemensamma stud från spindeln. Flytta spindeln mot den bakre delen av fordonet.

• Tryck in CV gemensamma axeln att avgränsa den från spindeln. Om den inte vill komma ut ur spindeln enkelt, installera den stora muttern uppochner på axeln och Knacka försiktigt för att starta den glider ur spindeln. Låg CV gemensamma skaftet på den lägre länkarm en gång separerade.

• Sätt in den stora bända bar mellan inre CV gemensamma och överföring. Bända gemensamt av överföringen.

• Sätt in den nya CV gemensamt i överföringen. Leden har en Fjäderring på slutet, så axeln kommer bara gå så långt som fjäderringen innan du slutar. Grab yttre ka gemensamma gängade axeln med båda händerna och ge ett snabbt tryck på axeln--kommer det fäst i överföringen.

• Sätt in yttre CV gemensamma gängade axeln i spindeln. Rotera rotorn något medan du för in axeln om du vill justera splines. När axeln börjar glida in spindeln, om det inte passerar genom tillräckligt för att installera den stora 38mm muttern, ta tag i rotorn på spindeln med båda händerna och slam det inåt.

• Skruva stora muttern på CV axeln löst. Lyft spindeln och placera den ovanpå den nedre kulleden. Låt den lägre boll gemensamma stud att glida in i hålet i spindeln. Installera muttern på lägre bollen gemensamma stuteriet och dra åt med en skiftnyckel.

• Dra åt muttern stora 38mm med breaker bar tills det CV gemensamt dras helt in i spindeln. Installera hjulet och lägre fordonet.