mynewspapers.net

Hur du ändrar en termostat i en Kia

Hur du ändrar en termostat i en Kia


Att hålla din Kia kör cool är så enkelt som att se till att motorn termostaten fungerar korrekt. Om du har märkt att kabinen insidan av din Kia inte kommer korrekt att värma, kan din termostat ha fastnat i öppet läge, att låta för mycket glykol i motorn. Om du är Kia har överhettning, termostaten är troligen fastnat i stängt läge. Detta förhindrar att vätska rinner genom motorn. Båda situationerna kan bli kostsamt om inte gick till.

Instruktioner

• Öppna bay motorhuven på din Kia och lokalisera den kylarslangen som är ansluten till toppen av kylaren. Den andra änden av kylarslangen ansluter till termostat huset. Med hjälp av en skruvmejsel, ta bort klämman som håller kylarslangen på termostat huset. Det är möjligt att vissa radiator vätska kommer att köras av bostäder eller slangen. Normalt och mycket lite ska läcka ut.

• Ta bort termostaten bostäder genom att ta bort bultarna som håller den på plats. Beroende på motorn som är i din Kia kan du behöva använda en ratchet extension bar (kallas ofta en brytare bar) att komma åt bultarna. När bultarna tas bort kan du lyfta termostat huset av termostaten.

• Dra termostaten ur insugningsröret och ersätta den med en ny. Kontrollera att du satt den nya en med rätt sida. Detta kommer att säkerställa termostaten fungerar korrekt.

• Dra gamla termostat bostäder packningen av insugningsröret. Du kan behöva en skrapa för att ta bort. Detta beror på åldern av fordonet. Om fordonet är äldre, packningen har sannolikt blivit mjuk och kan hålla sig till Samlingsröret. Alla gamla packningen måste tas bort för att förhindra läckage. När packningen är bort, ersätta den med en ny.

• Bult termostat huset på plats och återanslut kylarslangen. Aktivera Kia och låt den gå tills motorn har värmt upp. Kolla basen av termostat huset för läckor i packningen. Om det läcka, dra åt termostaten bostäder bultarna hårdare.