mynewspapers.net

Hur du ändrar en termostat i en 1999 Ford Expedition

Hur du ändrar en termostat i en 1999 Ford Expedition


En av de första moderna stadsjeepar, 1999 Ford Expedition, har varit på väg ett tag nu. Det betyder dock inte din Expedition måste ge efter för ålder. Regelbundna motorn kontroller kommer för att förlänga livet på din Ford. Detta gäller särskilt för av kylsystemet. En dålig termostat kan innebära säker död för din motor. Ersätta en del som kostar några dollar är alltid bättre då ersätta en knäckt motor blocket.

Instruktioner

• Ta bort kylarslangen från termostaten locket genom att ta bort bandet klämman med en skruvmejsel. Skjut bandet klämman mot kylaren och dra slangen från termostaten locket.

• Ta bort bultarna som håller det termostaten locket på insugningsröret av expeditionen. Lyft termostat bort insugningsröret. Både skruvar och termostaten locket kommer att återanvändas, så de inte bör kastas bort.

• Dra termostaten ur insugningsröret och ta bort gamla packningen från ytan av insugningsröret. Båda kan tas bort med hjälp av fingrarna och båda kan kastas bort. De kommer inte användas igen.

• Placera en pärla av RTV packning maker på botten av termostaten locket. Se instruktioner på förpackningen för torktider. Torktider varierar med varje tillverkare av RTV.

• Placera nya termostaten i insugningsröret Expedition och bult termostaten locket tillbaka på plats.

• Återanslut kylarslangen genom att säkra bandet klämma på plats. Kontrollera att klämman är tät eller det kommer att finnas möjlighet för radiator vätska läckor.