mynewspapers.net

Hur du ändrar en syresensor på en Honda Civic

Hur du ändrar en syresensor på en Honda Civic


En Honda Civic har två sensorer som läser syrehalten i avgaserna när motorn är igång. Syre nivå data används av en Honda Civic dator till kontroll bränsletillförsel och tändning. Ligger före och efter de katalytiska avgasrenare, kan sensorerna gå illa och orsaka att motorn kör dåligt. En dålig syresensor kan resultera i en motor ljus som talar om något behöver fixas--en fattig-kör motor som blåser rök ut avgasröret, misslyckas ett utsläpp test eller inte fungerar alls. Ändra en syresensor på en Honda Civic med hjälp av en syre sensor uttaget och vissa penetrerande olja.

Instruktioner

• Använd penetrerande olja runt basen av dålig syresensorn där det trådar i avgasröret eller grenrör. Honda Civic har två sensorer som övervakar avgaserna produceras av motorn under drift. En sensor ligger före katalysatorn och en är efter. Som före kan hittas sticker ut från grenröret och den andra av evakuera av ljuddämparna. Beroende på vilken sensor är dålig, kommer du att arbeta i motorrummet eller under fordonet.

• Koppla ur en syresensor från kabelnätet på ledningar adaptern som håller den på plats. Ledningar adaptern har en flik att lås två kontakter tillsammans, och det måste vara olåst att separera givarfästet från sele-kontakten. Lyft låsfliken och dra adaptrar isär. Sensorn och dess binder kan tas bort utan vridning någon sele tråden som sensorn är vänts gängade kragen när bort.

• Placera ett syre sensor uttag över toppen av sensorn. Dessa sockets har ett utrymme för sensor tråd att passera genom sidan av uttaget, så att uttaget ska placeras runt sensorn och sensorn att lossas från sitt läge i Sensorfäste kragen. Vrid uttaget moturs för att lossa sensorn inom dess gängad montering krage.

• Koppla från runt sensorn när det blivit tillräckligt löst för att avlägsna för hand, eller fortsätta att vrida uttaget och sensorn moturs tills den är fri från gängade kragen håller det på plats.

• Ta bort sensorn och kasta ordentligt. Syre sensorer Använd ädelmetaller för att läsa syrehalten i avgaserna. Dessa sensorer bör återvinnas ordentligt.

• Infoga en ny syresensor i den gängade sensor collar för hand tills det är tätt. Placera sensorn uttaget över toppen av den nya sensorn och Använd ratcheting skiftnyckel för att fortsätta skärpa. När sensorn har stramats åt ordentligt, Anslut den nya sensorn till gamla kablaget med den nya sensorn ledningar adapter.