mynewspapers.net

Hur du ändrar en passiv-aggressiva natur på jobbet

Hur du ändrar en passiv-aggressiva natur på jobbet


Passiv-aggressiva beteende är ofta svåra att upptäcka, och när identifierade, ännu svårare att sprida. När är påtaglig på arbetet, kan situationen bli flyktiga och göra för en obekväm arbetsmiljö. En passiv-aggressiva medarbetare kan urholka den moral och produktivitet på arbetsplatsen. En trevlig arbetsplats måste du definiera gränserna under vilka du kan utföra- och det inkluderar att eliminera passiv-aggressiva beteende.

Instruktioner

• Identifiera problemet först. Passiv-aggressiva människor Visa fientlighet och aggression i mycket subtila sätt. Titta på den som noggrant för att definiera beteendet som gör dig obekväm.

• Prata med din kollega arbetare om beteendet du har erkänt och fråga om du kan hjälpa. Berätta för honom eller henne som du har märkt detta beteende och kommer inte att delta i dansen skapas av den. Försök inte att täcka upp beteendet av ursäkter för personen eller gör det arbete som är över på grund av oansvarighet.

• Lägga all din kommunikation i skriva när du arbetar med ett projekt med en passiv-aggressiv person. Be honom eller henne att underteckna avtal så de inte kan backa senare.

• Tala med din medarbetare inför andra så det finns vittnen till samtalet. Också, ta hjälp av dina överordnade om dina egna ansträngningar inte fungerar.

• Införliva diskussion om godtagbar arbetsplatsen beteende i gruppmöten och utvärderingar. Se till att företagets policy säkerhetskopierar du.

• Utfärda ett ultimatum och uppmuntra personen att söka hjälp utifrån eller ersättas. Ge förslag av rådgivare som kan vara till hjälp.