mynewspapers.net

Hur du ändrar en gasspis till elektriska

Hur du ändrar en gasspis till elektriska


Moderna elektriska spisar visas alla visuella egenskaper hos en gas- eller vedeldning härd, inklusive lågorna dansar över stockar och utsläpp av faux rök. I Storbritannien är driftskostnaden för en elektrisk spis dock mer än dubbelt så stor som på en gasspis. Dock finns det alltid en liten chans för läckage från en dåligt fungerande gasdriven apparat. För de berörda med denna faktor eller önskar att ersätta en gammal spis, är byta från gas till en elektrisk härd en enkel process.

Instruktioner

Borttagning

• Stäng den gas leverans avstängningsventilen på mätaren. Stäng av elektriska eluttagen på hushållens elektriska panelen. Du behöver bara stänga av elen om det finns en elektrisk tändaren monterad på gasspis.

• Ta bort spis surround och/eller glas dörren om dessa komponenter är fäst direkt på väggen. Skjut på gas spis infoga ur hålrummet.

• Dra tillbaka spisinsatsen från väggen öppna. Koppla bort den flexibla gas rör unionen leder från den öppna spisen till röret skjuter ut sidan skalmur som följer: greppa röret med en kanal tång och ångra unionen med en justerbar käppar.

• Rensa ut alla rörmokare knark från trådar på röret skjuter ut från väggen. Använd en tuss stålull och en mässing trådborste för bästa resultat.

• Rulla en kort längd på gula Teflon rörmokare tejp från rullen. Placera änden på röret med tejp från höger och håll den med din vänstra tumme. Linda bandet i en medsols spiral runt trådarna samtidigt sträcker det så att bandet stannar i den tråd profilen. Sträcka på bandet för att bryta det och jämna ojämna ändarna in i trådar.

• Trä en svart gas röret locket medurs på röret. Greppa röret med en kanal tång och använda ett andra par att dra åt locket ordentligt. Inte hårt.

• Förbereda en 50/50 blandning av diskmedel och vatten i en liten behållare och slå på gas leverans ventilen på mätaren. Applicera en liberal mängd tvål blandningen till gas cap trådar med en 12 mm pensel. Om bubblor visas, dra åt gas cap ett kvarts varv ytterligare och testa igen. Återuppliva piloterna på varmvattenberedaren och några andra sparken gasapparater i hushållet.

• Ta bort elektrisk kopplingsdosa locket från väggen med en skruvmejsel och koppla bort trådarna leder från gasspis i tillämpliga fall. Följ instruktionerna som följde med paketet och installera ett BS 1363 standard typ G smält vägguttag. Om gasspis hade ingen elektricitet, har en certifierad elektriker installera ett nytt försäljningsställe i kaviteten.

• Mät höjd och bredd på spis kaviteten. Köp en elektrisk spis infoga valfri storlek för att passa exakt i kaviteten.

Installation

• Rensa ut hålrummet och följa nivelleringscylinderns förfarandet i installationsmanualen spis. De flesta spisinsatser kräver positionering en lång avstånd shims på golvet hålighet att stödja undersidan av apparaten.

• Koppla in nätsladden i vägguttaget. Återställa hushållens makt och byta kontakten. Skjut den öppna spisen i jäms med väggen samtidigt hålla nätsladden från att bli instängd under enheten.

• Installera eldstad omger och glasdörr i tillämpliga fall. Aktivera din nya spis att se till att allt fungerar.