mynewspapers.net

Hur du ändrar en flygbokningÄndra en flygbokning är inte den lättaste av uppgifter. För att undvika stress och höga avgifter, alltid forskning ditt flygbolag och villkoren för att ändra din biljett innan du köper den, särskilt om det är en billig biljett köpt med en låg budget flygbolag eller via en resebyrå. I händelse av att du behöver ändra din biljett, har lite tålamod och vara beredd att spendera tid på telefonen eller internet för att träna den enklaste och mest kostnadseffektiva lösningen. De flesta internationella flygbolag kan du ändra din biljett gratis eller en liten avgift, beroende på vilken typ av biljett. Om det har gått mindre än 24 timmar sedan du bokat din resa får du kunna avbryta ditt flyg och köpa en ny med samma flygbolag utan extra kostnad.

Instruktioner

• Gå till webbplatsen flygbolag. Logga in och hitta din bokning. Du vill spörjas för ditt namn, bokningsnummer och/eller e-biljett nummer och även ditt kreditkortsnummer eller flightnummer, beroende på flygbolag. Om du bokat din flygresa genom ett reseföretag, försök göra ändringar via flygbolagets hemsida först. Reseföretag debiterar du ofta en extra avgift för att ändra din biljett.

• Klicka på länken för att ändra din bokning och göra önskade ändringar. Det kommer klart ange om det finns några kostnader. Den genomsnittliga avgiften som för att ändra din biljett är omkring 100 £ till £150 beroende på flygbolag. Om det finns en skillnad i pris mellan ditt nya flyg och ditt befintliga flyg, kan du behöva betala skillnaden också.

• Undvik avbokning och ombokning din flygning såvida inte du det är nödvändigt. Om du inte kan ändra ditt flyg online eller inte kan hitta din bokning så prova att ringa flygbolaget du flyger med och tala med någon om ändra din bokning eller få en återbetalning på din biljett. De kommer att informera dig om dina alternativ.

• Kontrollera med resor företaget du bokat ditt flyg som en sista utväg. Om du inte kan ändra din flygbokning eller få en återbetalning på din biljett, kommer du behöva avboka din resa och köpa en ny. Leta efter nya flyg online med olika flygbolag innan du köper.