mynewspapers.net

Hur du ändrar en bakre Pinion tätning i en 2003 Dodge RAM

Hur du ändrar en bakre Pinion tätning i en 2003 Dodge RAM


Takt med motorn i din 2003 Dodge Ram utvecklas vridmoment överföra överföring och differential vridmomentet till bakhjulen. Kuggdrev redskap i den bakre differentialen din 2003 Dodge ram är ansluten till driveshaften pinion oket. Med tiden kommer pinion förseglar, som håller redskapet olja i differential från läcker förbi pinion oket, blir sprött och förlora tätning förmågan. Ersätta pinion tätningen förhindrar förlust av växellådsolja och skador till differentialen.

Instruktioner

• Koppla på parkeringsbromsen. Placera hjulet kilar bakom framhjulen. Öka och stödja bakhjulen genom att lyfta differential, använda ett floor uttag och glidande pallbockar under bakaxlarna. Lägre Dodge på läktarna.

• Ta bort drivaxeln med hjälp av en 12mm skiftnyckel att lossa och ta bort fyra behållande bultarna som fäster driveshaften pinion oket. Placera en avlopp pan under svansen kraftöverföringsaxeln. Dra drivaxeln ur svansen kraftöverföringsaxeln, försiktigt så att inte släppa mössor ligger på baksidan U-fogar.

• Ta bort stora mutter, i centrum av pinjong oket, som fäster oket kuggdrev redskap axeln. Skjut oket från pinion riggen.

• Ta bort gamla pinion försegla genom att bända det ur differentiell huset, med en stor skruvmejsel. Placera den nya tätningen i huset och Knacka försiktigt med en hammare.

• Installera om oket på pinjong axeln och dra åt muttern till 210ft-lbs. med en momentnyckel. Undvik alltför åtdragning muttern och skadar pinion uthärda. Installera om driveshaften och dra åt bultarna till 14ft-lbs.

• Topp av vätskenivån i differentialen genom att lägga till vätska genom hålet, förseglade med en gummi plugg, differentiell lockets tills det börjar rinna ur hålet.

• Sänka trucken från pallbockar och provköra. Kolla efter läckor efter testkörningen.