mynewspapers.net

Hur du ändrar en 1998 Jeep Wrangler Pinion tätning

Hur du ändrar en 1998 Jeep Wrangler Pinion tätning


Slitna eller skadade pinion sigill på din 1998 Jeep Wrangler tillåter växellådsolja läcker runt pinion axel och sling olja över botten av din Jeep, också som lämnar en otäck fläck överallt du parkera den. Cirkulär tätningen består av en yttre stålring som pressar in i axeln bostäder och en gummi tätning på insidan av stål ringen som tätar mot pinjong axeln. Du kan köpa en ny pinion tätning för din Jeep på de flesta auto delar butiker eller Jeep återförsäljaravtalet delar counter.

Instruktioner

• Placera en domkraft under axel inhysa av jeepen och höja den från marken. Placerar en uppsättning jack står under ramen och ta bort uttaget, så att jack står att stödja vikten av jeepen.

• Leta upp fyra bultarna som säkrar den bakre delen av propeller eller drivaxel till pinion oket på axeln. Ta bort bultarna med en skiftnyckel och Ställ dem åt sidan. Släpp drivaxeln ur oket och placera den ur vägen.

• Ta bort pinion muttern från pinion axeln i centrum av pinjong oket. Muttern är dragna till cirka 200 foot-pounds, så måste du hålla oket från vrida medan du tar bort den. Har någon hålla bromsarna för dig eller Använd ett par i oket sig och vrida muttern moturs en socket och stora breaker bar.

• Ta bort pinion oket från pinion axeln använder en pinion oket avdragare. Om du inte har en avdragare, kan du hyra en på många auto delar butiker. Avdragaren är en rund platta med flera hål i den. Fästa plattan till oket och tråd propelleraxeln bultar genom plattan och i oket. Infälld centrum skruven till plattan och vrid det medurs med ett uttag. Detta kommer att tvinga oket från riggen.

• Bända sigill ur axel huset med små platta bända bar och kasta den. Rada upp den nya tätningen så att den är fyrkantig till hålet och placera ett stort uttag över axeln så den vilar på de yttre kanterna av försegla. Driva tätningen rakt till huset med en stor hammare.

• Installera om pinion oket, skjuta den så långt på axeln som du kan. Installera om pinion mutter och bricka på axeln och dra åt dem med ett uttag, sakta dra oket i tätningen.

• Vridmoment pinion muttern till 200 foot-pounds med en momentnyckel. Du kanske behöver någon att trampa på bromspedalen igen för att vridmoment muttern.

• Installera om propeller axel eller drivaxel till pinion oket och dra åt bultarna med en skiftnyckel. Placera din jack tillbaka under jeepen och höja den utanför jack står. Ta bort pallbockar och lägre Jeep till marken.