mynewspapers.net

Hur du ändrar din olja på en Yamaha 2006 Roadstar 1700

Hur du ändrar din olja på en Yamaha 2006 Roadstar 1700


Byta olja i en 2006 är Yamaha Roadstar 1700 en snabb och enkel procedur. Det finns två olika platser att tömma oljan från och fylla den. Motorn smörjs ordentligt och alla rörliga delar inte bryta från överhettning att ett oljebyte. Alltid byta filtret när byta oljan som detta kommer att säkerställa oljan blir maximal användning.

Instruktioner

• Balans cykeln på en monter för att se till att cykeln inte välta. Cykeln blir lätt att tipsa om det är på cykelställ. Ta säte av sidor och dra bort cykeln. Detta kommer att utsätta mätsticka/olja fyllning cap.

• Leta upp de två avtappningspluggarna under cykeln. Det blir en avtappningspluggen direkt under motorn på motorn oljetråget avlopp. Det finns också en avtappningspluggen på botten av vevafallet. Placera en avlopp pan under båda olja kastruller.

• Skruva loss båda avtappningspluggarna med en hylsnyckel och en 17mm socket bifogade att skiftnyckeln. Låt alla oljan rinna ur kastruller. Denna process kommer att ta upp till 15 minuter. Skruven avloppet ansluts tillbaka till avloppet pannan när processen är klar.

• Skruva av oljefilter på motorn med en cap-stil olja filter skiftnyckel. Sprida en liten mängd olja på nya filter packningen. Dra åt filtret på cykeln för hand. Detta kommer att säkerställa trådarna inte få strippad ut av overtightening.

• Leta upp kontakten bakom bakre cylindern och skruva loss den med en 10mm insexnyckel. Häll i 3 qts 20W50 motorcykel olja i öppningen. Med hjälp av en tratt kommer att minska risken för att göra en enda röra. Dra i kontakten med en hylsnyckel.

• Vrid mätsticka från toppen av motorn. Häll i de återstående 2 qts olja i motorn. Torka oljestickan av med en ren trasa och infoga oljestickan tillbaka in i motorn. Dra tillbaka ut och kontrollera oljenivån är mellan två hash märken på oljestickan. Häll i 1/4 qts intervaller och kolla tills det står full på oljestickan.

• Skruv i mätsticka/olja fyllning cap. Starta hojen och låt den på tomgång i 5 minuter. Inaktivera cykeln och kontrollera oljan.

• Push ryggstödet över motorn.