mynewspapers.net

Hur dry tulpanlökar

Hur dry tulpanlökar


Tulpanlökar köps ofta torr från detaljhandeln eller plantskolor där de har förvarats i lager för framtida försäljning eller de kan grävas upp och lagras under sommarmånaderna för hösten eller vintern plantering utan att skada glödlampan. Din torra TULPANLÖK kan se döda, men det är faktiskt vilande och väntar på en perfekt plats för trädgården.

Instruktioner

• Gräva upp tulpanlökar när bladen har blivit gula med en spade eller en spading gaffel. Gula blad är en signal om att de inte längre producerar näringsämnen som lagras i lampan för nästa blommande cykel. Gulnande vanligtvis inträffar i slutet av våren eller försommaren, beroende på din plats.

• Skölj all smuts från lökarna och ta bort eventuella döda löv. Vara noggrann med din tvätt vara säker på att inga insekter, svamp, röta eller någon typ av sjuka växtmaterial är kvar på glödlampan. Använd en liten kniv för att skära bort eventuella skadade eller sjuka små lampor som kan växa på sidan av huvudsakliga lökens rötter. Trimma bort skadade rötter och kasta bort alla glödlampor som är delvis ruttnat--tillåter inte dem att blandas med goda lökar.

• Sprida lökarna ut på en bricka i ett skuggigt område, lämnar gott om utrymme mellan lökar för god luftcirkulation. Aktivera lökarna minst en gång om dagen i tre dagar eller mer se till att alla yttre växtmaterial är torr.

• Butik torkade lökar på brickor eller hängande i papperspåsar i ett läge mot solljus där temperaturer upprätthålla ett konstant utbud mellan 10,0 och 21,1 grader C. torr lökar inte bör staplade, eftersom de kan producera sin egen värme och börjar ruttna. Om du väljer att använda brickor, täcka lökarna med en ljus beläggning av sand, torv, perlit och vermikulit.