mynewspapers.net

Hur djupt är rötterna på en dvärg fruktträd?

Hur djupt är rötterna på en dvärg fruktträd?


Storleken på något träd är direkt beroende på omfattningen av sina rötter. Dwarf fruktträd produceras genom att avsiktligt begränsa roten storlek.

Grundstammen

Det vanligaste sättet att dvärg ett fruktträd är genom ympning en ättling från önskad trädet till en dvärg grundstammen. Vissa av de minsta dwarf fruktträd, som de ympade till Malling 9 rotstock som producerar träd endast 7 till 8 fot lång, kräver satsar eftersom rötterna inte tillräckligt betydande för att förankra trädet. I själva verket är rötterna så grunt att de måste vara mulched i vinter för att skydda dem från frysning i nordligaste regioner.

Container träd

Hur djupt är rötterna på en dvärg fruktträd?


Ett annat sätt att dvärg ett fruktträd är växer det i en behållare. Tillväxten av trädet är förkrympta som rötterna bli bundna. Genom att använda denna metod i kombination med en dvärg grundstammen, kan mycket liten dvärg fruktträd odlas.

Överväganden

Om du köper en dvärg frukt träd från en plantskola, det kommer med plantering instruktioner som inkluderar rekommenderade avstånd. Dessa instruktioner är baserade på grundstammen används och ta hänsyn till inte bara ovan marken utrymmet behöver trädet utan också lämpliga underjordiska utrymmet för trädet att växa till den annonserade höjden.