mynewspapers.net

Hur då motorn på ett litet Block Chevy

Hur då motorn på ett litet Block Chevy


Small-block Chevrolet V8 motorn första gången 1955 med en förskjutning av 265 kubiktum. Under åren ökade small-block Chevy motorer till 283, 327, 350 och 400 kubiktum. Andra små-block förflyttningar är sällsynta 302 motorn Z-28 fame, mindre kända 307 och 1980-talet utsläpp-orienterade 305. Många delar är utbytbara mellan small-block motorer, med undantag av den 400 versionen. Likheten av small-block Chevy motorer sträcker sig till metoden timing. Det är samma för alla små-block Chevy motorer.

Instruktioner

• Hitta timing märket på förarens sida av tidpunkten. Den sticker ut över den harmoniska balancer. Harmonisk stabilisatorn är runda metalldelen som vevaxeln fläktremmen remskiva fäster. Om den är smutsig, spraya några förgasare renare på det och torka med en trasa för butik. Märket har nummer på den som läser "Before-12-8-4-0-4-8-12-After." Vissa markörer kan ha lite olika siffror som "10-6-2-0-2-6-10", men de kommer alla Läs "före och efter" Måla numrerar med lite vit-till att göra dem lättare att läsa.

• Vrid vevaxeln med en ratchet och uttaget medurs tills du ser den timing skåran i harmonisk stabilisatorn. Rengör den om det behövs och måla med vit-Out.

• Bifoga en induktiv timing ljus till motorn genom klippning tändstiftet leder till nr 1 tändstiftet tråd. Nr 1 tändstift tråden är den första på förarens sida av motorn. ClipArt-Mönja till positiva batteriet terminalen. Clip svart bly till negativa batteriet terminalen.

• Koppla bort gummi slangen från distributören vakuum förskottsbetalningar och koppla in den med en liten skruv.

• Lossa distributör hold-down bult med en skiftnyckel. Lossa den bara tillräckligt så att du kan aktivera distributör, men det tar lite ansträngning för att göra detta.

• Starta motorn och skina timing ljus vid tidpunkten märket. Var försiktig med fläkten. Den blinkande lampan tidpunkten kommer att göra det kommer att se ut som det inte går. Det kommer också att skåran i harmonisk stabilisatorn tycks stå stilla under varumärket timing. Om det är i området av sex grader "Före", bör du vara i god form. Om inte, vrid distributören tills skåran på sex innan. Detta är sex grader "Innan toppen-döda-Center."

• Dra åt bulten distributör hold-down, tillbaka vakuumslangen till distributören och ta bort lampan tidpunkten.