mynewspapers.net

Hur cook purjolök som en sida skålen

Hur cook purjolök som en sida skålen


Purjolök är rotfrukter som liknar vårlök, bara mycket större, och de kan förberedas på olika sätt. De har en mild smak som påminner om lök utan något sötare. Du kan koka purjolök som en sida skålen av pan stekning, bakning, bräsera, rostning eller ens sautering grönsaker.

Instruktioner

• Pan-fry purjolök genom upphettning av en liten mängd olivolja eller smör i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt skivad purjolök och koka försiktigt i 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar, om så önskas, för en lätt, välsmakande purjolök sida skålen.

• Baka purjolök genom att placera dem i en gryta glas, strö med riven ost val och baka i 30 minuter i 190 grader C (375F). Tillsätt salt, peppar och andra kryddor som din familj har för lite mer smak, om så önskas.

• Steka purjolöken genom att hälla nog kyckling eller grönsaksbuljong i en uppvärmd stekpanna att täcka dem. Tillsätt skivad purjolök, täcker och koka i 5-10 minuter på medelhög värme eller tills de är mjuka. Damm purjolöken med torkad fänkål, om så önskas. Bräserad purjolök förberett detta sätt gör en bra sida skålen serveras med kyckling, fisk eller biff.

• Stekt purjolök genom att hälla tillräckligt olivolja i en långpanna pan för att pälsen purjolöken. Tillsätt skivad purjolök och strö över havssalt. Rosta i 30-35 minuter i en ugn som hettas upp till 205 grader C (400F). Förbereda purjolök som en sida skålen på detta sätt kommer att föra fram sin naturliga smak och gör ett bra komplement till nötkött rätter.

• Fräs purjolök genom att placera i en non-stick stekpanna uppvärmd på medelvärme med några nypor torkad fänkål. Fräs purjolöken i 5-10 minuter eller tills de är mjuka men skarpa. Tillsätt färsk citronsaft till garnering, om så önskas. Detta är en frisk, fettfri sätt att laga purjolök som en sida skålen.