mynewspapers.net

Hur byter jag kamaxel sensorn i en Ford F150?

Hur byter jag kamaxel sensorn i en Ford F150?


Kamaxel sensorn i en Ford F-150 lastbil är en viktig del av bränsleinsprutning systemet. Sensorn används av bilens dator för att avgöra den exakta platsen för nr 1 kolv i förhållande till dess makt stroke. Datorn använder denna information för att bestämma Insprutare timing. Ford har fem motorer finns i F-150, alla som förlitar sig på dessa sensorer.

Instruktioner

• Höja motorhuven. Leta upp kamaxel sensorn. Den 4,2-litersmotorn har sensorn på framsidan av motorn nära värmaren utlopp röret. 4.6-liters motorn har sensorn på framsidan av förarens sida topplock nedre vänstra hörnet. 5.4 - och 6,8-litersmotorer har en sensor framför varje topplock. 6,0-liters dieselmotorn har sensorn i motorblocket direkt under servopumpen.

• Koppla ur eluttaget av kamaxel sensorn, lyft fliken på sidan av kontakten och dra det ut uppifrån. Ta bort 10 mm bult, säkra sensorn till motorn med ett uttag av samma storlek.

• Vrid sensorn när den dras för att lätta borttagning.

• Sprida lite olja på sensorns O-ring och infoga sensorn med en vridande rörelse. Justera sensor fäste hålet med topplocket eller block och installera 10 mm bult och dra åt. Anslut den elektriska kontakten tillbaka till sensorn.