mynewspapers.net

Hur budget när du flyttar ut ur dina föräldrars hus

Hur budget när du flyttar ut ur dina föräldrars hus


Leva med dina föräldrar kan skapa en falsk känsla av ekonomisk trygghet om du har något direkt ansvar för merparten av utgifter. Även om du betalar en del av räkningar, det finns många kostnader i samband med att flytta och leva på din egen som kan vara nya för dig. Nu när du är redo att lämna boet---även om det inte är för första gången---är det viktigt att förstå hur budgeten att se till att du ekonomiskt är förberedda för den frihet du söker.

Instruktioner

• Att veta din månadsinkomst är det första steget i hur budget. Det kan låta enkelt men tills du har ett fast nummer att arbeta från du kan inte budgetera effektivt. Arbeta från nettoinkomsten (vad du ta hem efter skatter och avdrag), om det är möjligt att förenkla processen. Använd alltid lägsta sannolika inkomster om det varierar från månad till månad.

• Planera för engångs budgetkostnaderna i samband med flytten som rörliga skåpbilar, hyra ansökningsavgifter och insättningar, verktyget etableringskostnader och även din första stora matinköp resa. Inkludera alla hushåll etableringskostnader som möbler, lakan, handdukar och kök. Avsätta medel för de första rörliga kostnaderna utan bryter ned alla dina pengar i en nödsituation.

• Bygga din långsiktiga budget genom att lista varje enda levande bekostnad du kan tänka dig, inklusive de saker som du för närvarande betalar för och nya saker du kommer att börja betala för när lever på din egen. Få idéer om hur budgeten från vänner som redan lever på sina egna, budgetering kalkylblad och dina egna föräldrar som betalar för närvarande många av typ av räkningar kommer du snart stå inför. Glöm inte saker som mat och underhållning.

• Beräkna eventuella bil försäkring merkostnader som kan uppstå på grund av att flytta ur dina föräldrars hus och av deras sjukförsäkring plan. Transport kan också vara en stor budgetpost om du kör din egen bil.

• Ta en tur till den lokala mataffären med en miniräknare och promenad i gångarna med en genomsnittlig vecka lista och se hur mycket du kommer att behöva budgetera. Mat kan vara en betydande kostnad speciellt om du kommer att bland annat restaurangbesök i din budget.

• Ta reda på vad din månatliga betalningar måste vara att nå dina mål pay-off för skuld du har haft, som student lån eller kreditkort, och omfattar det totala beloppet i din månatliga budget.

• Tillåt för variabel kostnad artiklar inte köpt varje månad som rengöring leveranser och glödlampor. Underhållning, sjukvårdskostnader och nödsituationer finns också kategorier som inte får komma upp varje månad men som så småningom behöver finansiering. Alltför ofta dessa objekt är kvar av budgeten när du flyttar ut ur dina föräldrars hus, men de kan lägga till en betydande summa.

• Skär tillbaka där du kan, om din budgeterade kostnader överstiger inkomsten. Överväga att dela kostnader med en rumskamrat om bostäder portion av din budget är för hög för dig ensam, men du är fortfarande fast beslutna att flytta dina föräldrars hus. Planen att äta ute med vänner mindre ofta. Jämför kostnaderna för kollektivtrafiken till kostnaderna för bilägandet, vilket skulle inkludera bränsle, reparationer och försäkring.