mynewspapers.net

Hur bota vattusot

Hur bota vattusot


Vattusot är ett symptom på virus, bakterier eller parasiter infektioner i fisk. Den kännetecknas av en uppsvälld kropp. Vågen av en fisk med vattusot sticka ut så att fisken ser lik till en kotte. Andra egenskaper av vattusot inkluderar letargi, mattas färg, svullna eller poppar ögon och aptitlöshet. Vattusot påverkar guldfisk, bettas, tropiska fiskar och andra akvariefiskar. Behandling för sjukdom inkluderar isolering, salt behandling och administration av antibiotika.

Instruktioner

• Isolera din sjuka fiskar i en separat tank. Vattusot är inte alltid smittsam, men du vill inte riskera att få infektionen sprida sig till resten av din tank. Sänka vattennivån i en separat tank och lägga till växter. Detta kommer att ge din fisk lättare tillgång till ytan för luft om det blir en nödvändig syretillförsel. Lägga till en luft sten till tanken att öka syre i vattnet om din fisk flämtar ofta eller flyttar sina gälar snabbt, eftersom dessa är tecken på att din fisk har svårt att andas.

• Lindra din sjuka fiskar uppblåsthet obehag genom att lägga till 1/2 tesked akvarium salt per gallon vatten till isolering tank. Detta kommer att dra några av vätskorna ur din fisk kroppen och hjälpa till att lindra något tryck. Kontrollera att tankens vattentemperatur hålls på en behaglig nivå på cirka 25,6 grader Celsius. Var också noga att tanken är ren. Dålig vattenförhållanden och hög nitrater är ofta orsaken till vattusot.

• Behandla din fisk med medicinering. Det finns olika behandlingsalternativ på sällskapsdjur lagren. Du kan välja mellan penicillin, tetracyklin, nalidixic syra och andra antibiotika. Dessa behandlingar kan komma i form av injektioner, bad eller vätskor. Du kan njuta din fisk mat i en blandning av antibiotika vätska och tank vatten. Fisken kommer att ta medicinen direkt in i sin kropp och börja dra nytta av behandling snabbare. Alltid vara säker på att följa paketet anvisningar när du administrerar läkemedel till din fisk.

• Var beredd på värst. Vattusot har inte en hög överlevnad. Även om din fisk får behandling tidigt, kan vattusot oåterkalleligt skada dess inre organ. Din fisk kan dö av njursvikt eller andra problem trots sin återhämtning från vattusot.