mynewspapers.net

Hur blommor absorberar färgämnet?

Hur blommor absorberar färgämnet?


Många människor är bekanta med begreppet färgning blommor med karamellfärg. Men du någonsin sluta för att tänka på den underliggande process som uppstår när du färgar blommor med bara färgat vatten? Strukturen av anläggningen och naturliga processer som transpiration och sammanhållning aktiverar många blommor att lätt absorbera karamellfärg och deponera färgen på sina kronblad.

Färgning Process

När en snittblomma placeras i färg, är färgen drog upp stammen och absorberas tillsammans med vatten. Som transpiration gör att vattnet att avdunsta från bladen, är färgen kvar på kronbladen. Hela färgning processen kan ta allt från några timmar till några dagar, beroende på villkoren, blommorna och färgerna.

Transpiration

Processen för transpiration hänvisar till avdunstning av vatten från en växtens blad. Majoriteten av vatten inom en anläggning är så småningom förlorade genom transpiration. Förlusten av vatten genom bladen skapar lågt tryck i bladen, som leder anläggningen för att dra mer vatten upp genom stammen, ungefär som ett sugrör. När vattnet börjar resa upp växtens fartyget system, orsakar sammanhållning vattenmolekylerna att hålla ihop och fortsätta att flytta upp stammen.

Blommor

Vita prästkragar och nejlikor är generellt två blommorna mest rekommenderade för färgning, även om någon långskaftade blomma kommer att fungera. Daisy kronblad kan färgas helt; nejlikor visas normalt sett färgen på färgen samtidigt bibehålla en liten vithet på kronbladen. Oavsett vilken blomma du väljer, blir färgning processen mest framgångsrika om du väljer en färsk blomma, snarare än en som är i full blom eller vissna.

Faktorer

Färgen fungerar bäst med mycket varma till heta vatten eftersom värme fungerar som en katalysator. På samma sätt påskynda varmare temperatur också vattenupptagningen och färgning process. Olika färg färger verkar fungera i olika takt på grund av den kemiska sammansättningen av färgen, medan olika märken av karamellfärg också påverka graden av färg absorption. Experiment visar att blått färgämne som är effektivast, följt av röd färg och sedan grön dye.

Tips

Recut stammen diagonalt under vatten innan du placerar blomman i färgat vatten. Detta uppmuntrar flödet av vatten upp blomman stammen och förhindrar eventuella luftbubblor bildas vid basen av stjälken. Florister föreslår att lägga till blommiga konserveringsmedel i vattnet för att förlänga livslängden på dina blommor som du färga dem. Experter rekommenderar också med 30-40 droppar karamellfärg för att uppnå önskad färg.