mynewspapers.net

Hur bli av Tweezing ärr i ansiktetOm du har tweezed din akne eller andra skador på ditt ansikte, kan du ha ärr på huden. Oavsett om de är knappt märkbar eller djupa gropar, kan med tweezing ärr påverka din självkänsla och känsla av välbefinnande. Förbättra kvaliteten på din hud kan hjälpa dig att känna dig gladare och mer självsäker. Det kan vara möjligt att bli av med dina tweezing ärr med endast utvärtes behandlingar, men för djupare, urkärnade ärr, kan du behöva söka kirurgiska ingrepp.

Instruktioner

• Tvätta ansiktet dagligen med en lätt exfolierande scrub. Detta kommer att hjälpa kasta av lager av död hud och tillåta ny hud att växa genom. När du har torkat ditt ansikte och tillämpas fuktkräm, om det behövs, gnugga en liten mängd av en avtagande ärr grädde, som kan köpas på alla apotek, till del av ansiktet med tweezing ärr. Fortsätta i 2 till 3 månader och se om det finns någon förbättring.

• Boka tid med en licensierad spa eller en hudläkare för att få en kemisk peeling. En kemisk peeling är effektivare än en exfolierande skrubba bort död hud. Det stimulerar också tillväxten av nya celler som kan ersätta huden skadats av tweezing. Samråda med en professionell för att se vilken typ av peel är rätt för din hud.

• Schemalägg ett samråd att ha dina ärr fylld av en plastikkirurg. De kan använda botox, din egen fett eller animaliska fyllmedel för att jämna ut nedsänkningarna kvar av tweezing ärr. Några av dessa behandlingar kan kräva mer än en ansökan.

• Boka tid med en laser klinik att ha din pincett ärr bort med laser. Det finns koldioxid lasrar, CoolTouch lasrar och Smoothbeam laser som hjälper förbättra utseendet av huden och minska utseendet på ärr. Laserbehandlingar är dyra och kan kräva mer än en session att uppnå full effekt.

• Fråga en plastikkirurg eller hudläkare om hjälp transplantat för att ersätta den ärrad hud. Detta bör endast användas i svåra fall, eftersom ärren från transplantat kommer sannolikt att vara mer seriös och märkbar än tweezing ärr. Om du har ett stort område av ärr eller djupa, färgglada tweezing ärr, men detta kan vara något du skulle vilja överväga.