mynewspapers.net

Hur bli av svart ärr efter rakning

Hur bli av svart ärr efter rakning


Ärr från rakning kommer att ske efter att såret har läkt. Ärr är i allmänhet permanenta och svår att ta bort, men det finns naturläkemedel (se resurser) som kan lätta ärrvävnad. En strikt hudvård regim är nödvändigt att hjälpa ljusare ärr. Ingen borttagning teknik är perfekt och alla metoder kräver tid innan ärret kommer att blekna. Dessutom använder de verktyg och tekniker när rakning kan förhindra framtida rakning ärr.

Instruktioner

• Skär en citron på mitten och pressa saften i en skål och blanda med och lika mängd vatten. Surhetsgraden i citronsaft kommer att minska uppkomsten av ärrvävnad naturligt. Du kan också använda blandningen utan vattnet och tillämpa citronsaft direkt på huden.

• Rengör ansiktet med tvål och vatten. Applicera en generös mängd av blandningen på ärret. Låt det sitta i fem minuter. Rengöring av ditt ansikte innan du lägger blandningen kommer att ta bort all smuts. Om du har en allergisk reaktion, tvätta ansiktet omedelbart. Tvätta ansiktet och applicera fuktkräm.

• Exfoliera och återfukta ansiktet. Använd en exfolierande tvål och en luffa svamp. Peeling avlägsnar döda hudceller som kan orsaka ärr. Du kan hitta tvål och luffa svampen på någon kemist.

• Besök din hudläkare. En hudläkare kan kunna föreslå receptfritt läkemedel för att ta bort ansikts ärr.