mynewspapers.net

Hur bli av sorkar med vitlök & sojaolja

Hur bli av sorkar med vitlök & sojaolja


Sorkar, eller sätta in möss, är trädgård skadedjur som är liknande till mullvadar och lever i fält, buskar och skogar. Vissa typer av sorkar lever under jord som mullvadar och är ofta förväxlas med andra gnagare. De kan vara olägenheter och ruin landskapsplanering med sina underjordiska tunnlar. Vissa husägare föredrar att använda naturläkemedel i stället för skadliga gifter för att avskräcka sorkar kommer in deras egenskaper. Två gemensamma lösningar är vitlök och soja olja, som kan förhindra att sorkar riva upp din trädgård. Skapa en lätt spray med både ingredienser för att avvärja de trädgård skadedjur.

Instruktioner

• Placera 12 till 15 hackade vitlöksklyftor i en mixer. Skär sex stora chili peppers av varje sort och tillsätt vitlöken.

• Lägg 2 msk soja tillsammans med 1 msk diskmedel tvätt. Toppa med 2 koppar till 3 dl vatten.

• Blanda väl i mixer. Sila genom ett kaffefilter och fyll upp en sprayflaska. Tillsätt mer vatten om det behövs. Placera alla resterande blandningen i en burk för senare bruk.

• Spraya blandningen runt din trädgård, särskilt på växter och buskar där du sett sorkar. Den starka lukten bör avvärja sorkar.

• Spraya blandningen igen efter hårt regn eller om varje 10 dagar. Om sorkar är fortfarande runt, kan du behöva göra blandningen igen, men använder mindre vatten.

• Anläggningen vitlök och soja växter runt din trädgård, om du kan. Dessa anläggningar kommer att naturligtvis också stöta bort sorkar.