mynewspapers.net

Hur bli av Mjölig fel eller ullig bladlöss på dina växter

Hur bli av Mjölig fel eller ullig bladlöss på dina växter


Trädgårdsmästare hjärtan kan sjunka vid åsynen av fluffiga vita fläckar på sina anläggningar, men att bli av med angrepp är möjligt när rätt skadedjur har identifierats. Mjölig fel och ullig bladlöss är olika skadegörare som orsakar liknande effekter. Mjölig fel producera ett lager av grov vit vax och oftast angripa krukväxter och växthusgaser växter. Ullig bladlöss skapa ett liknande lager på apple, crabapple, pyracantha och cotoneaster träd och buskar. Kontrollera varje skadedjur kräver olika strategier.

Instruktioner

Kontrollerande Mjölig fel

• Ta bort Mjölig fel på synen och skära av infekterade bladverk. Tvätta sekatörer i varm, tvål vatten, torka noga och torka med olja efter användning för att undvika smitta andra växter. Ta bort döda löv och beskärningen från växthus.

• Presentera ladybird biologisk bekämpning Cryptolaemus montrouzieri för växthus mellan maj och September, när temperaturen är varm nog för insekten att överleva. Ta inte bort insekter, som kan vara ladybird larver, eller använder insekticider när du använder den här kontrollen.

• Spraya infekterade växter med ett insektsmedel. Ekologiskt insektsmedel som innehåller fettsyror fungerar vid kontakt med Mjölig fel och behöver frekvent tillämpning. De är säkert att använda på ätliga växter. Systemiska insekticider tas upp av växter och göra dem giftiga för mealybugs. Systemiska insekticider är lämpliga för prydnadsväxter.

Ullig bladlöss

• Scrub ulliga bladlöss infestationer inom räckhåll med en hård borste och tvål och vatten på våren och försommaren. Spray sprutar ut vatten från en trädgårdsslang på angrepp av nå. Uppmuntra ulliga bladlöss rovdjur, såsom blomflugor och nätvingar, in i trädgården genom att odla blommor som lockar dem, såsom pocherat ägg växt (Limnanthes douglasii), och som tillhandahåller ostört hörn av trädgården som övervintring webbplatser.

• Spraya ätliga växter som äpplen eller crabapples med en insektsbekämpning tvål spray, eller använda en kemiska insektsmedel för ulliga bladlöss. Vänta minst sju dagar före skörden äpplen från träd efter att ha använt en kemiska insektsmedel eller enligt tillverkarens instruktioner.

• Spraya prydnadsväxter med en insekticid för ulliga bladlöss på prydnadsväxter. Inte spraya under blomningen.