mynewspapers.net

Hur bli av mjöldagg på Rose buskar

Hur bli av mjöldagg på Rose buskar


Mjöldagg är mycket destruktivt för rosenbuskar. Mögel ofta riktar färska blad och kan snabbt döda bladen på växten. Mjöldagg är lätt att identifiera från vit finkornig utseende som ger det dess namn. Lämnas därhän, kan det snabbt spridas över den rosenbuske blad, stjälkar och även nybildade knoppar. Att bli av med mjöldagg bör göras så snart det är fläckig. Kräver lite omsorg.

Instruktioner

• Blanda 1/2 tsk kanel eller 1/4 kopp pulver vitlök i en sprayflaska med hett vatten och skaka den. Låt blandningen för att ställa in över natten.

• Testa blandningen genom besprutning en enda blad med det och vänta 24 timmar. Om kanel blandningen brända blad, kasta ut och prova vitlök; göra tvärtom om du testat vitlöken först.

• Ta bort eventuella skadade eller döda blad från rosenbuske och antingen kasta dem ut eller bränna dem.

• Spraya hela rosenbuske och omgivningen med din blandning. Tänk på att spraya både toppar och bottnar på alla bladen att täcka alla mögel sporer. Detta bör döda mögel och bevara din rosenbuske.

• Spraya en fungicid på busken om de hemmagjorda blandningarna inte arbetar. Se till att blandningen du använda markeras säkert för rosor.