mynewspapers.net

Hur bli av kronisk diarré hos katter

Hur bli av kronisk diarré hos katter


En tillfällig lös avföring eller släng av diarré från din katt är normalt inte en anledning till oro. Mag upprör hända för katter, precis som de gör för oss. Kroniska fall av diarré, dock bör tas upp med din veterinär. Återkommande diarré eller diarré varar längre än 24 timmar kan lämna din katt känsliga för uttorkning. Din veterinär kan ge dig ett recept på diarré medicinering eller rekommendera ett hushåll botemedel. Läs om orsaken till din katts diarré. Fastställa varför din katt kroniskt passerar lös avföring kan diktera behandlingsplan.

Instruktioner

• Ta anteckningar så fort du märker diarrén. Observera eventuella senare ändringar i kost eller några andra symptom på ångest eller sjukdom kan att ställa ut din katt. Skriva ner en beskrivning av färg, konsistens och lukt av avföring. Ge din veterinär så mycket information som möjligt.

• Ta ett avföringsprov. Placera en liten mängd din katts avföring i en container att komma till veterinären för analys. Detta kan ses under ett Mikroskop för att avgöra om parasiter är orsaka för din katts kronisk diarré.

• Ta bort kattens matskål. Katter som återhämtar sig från diarré skulle fasta i 24 timmar. För katter som lider av frekventa och kronisk diarré, ge vatten i små mängder under 24 timmars snabbt för att förhindra uttorkning. När utfodringar återuppta, erbjuda din katt intetsägande människor mat, som kyckling och ris.

• Erbjudande honung till din katt. Honey kommer snabbt rensa ut mag-tarmkanalen och ger din katt en energikick. Gnugga den på dess tandkött eller lämna den någonstans att slicka.

• Ge ett supplement som främjar friska mag-funktion. RunnyPoo lättnad är ett naturläkemedel som innehåller örter som groblad och podophyllum. Regelbunden användning kan bidra till att reglera kattens matsmältningssystem och förse den med diarré relief.

• Växla din katt till en högre fiber diet. Fiber absorberar fukt och fungerar som bindemedel för avföring. Leta efter kattmat som innehåller fisk eller kyckling. Håll dig borta från kommersiell sällskapsdjur mat som innehåller en blandning av lamm, ris, vete och nötkött. Om en ny diet av fiberrik kommersiella mat inte förbättrar din katts kronisk diarré, överväga en hemlagad kost. Koka hamburgare och dränera fett och blanda med vitt ris. Denna måltid kommer att vara skonsam mot din katts känslig mage samt ge den näring den behöver att hålla sig frisk.