mynewspapers.net

Hur bli av grönt slem i vatten fontäner

Hur bli av grönt slem i vatten fontäner


Förutom att lägga till visuella intresse till landskap, har vatten fontäner lugnande ljudet av rinnande vatten. Med tiden kan en ful grön slem bildas på vattnet och på ytan av fontänen. Denna gröna slem är faktiskt alger som kan blomma snabbt på grund av solljus och varma temperaturer. Kommersiella algicider tar bort algerna, men ett billigare sätt att hålla din fontän slem-free är att använda produkter som finns i de flesta hushåll pentryn.

Instruktioner

• Koppla bort pumpen och dränera fontänen.

• Skölj av fontänen med färskvatten. Använda piprensare eller en tandborste att grundligt rengöra pumpens slangar och någon pipar, små öppningar och springor i fontänen.

• Häll en generös mängd vinäger i fontänen eller i en hink. Skrubba alla ytor av fontänen med ättika lösning och en hård borste. Ättika har antibakteriella och svampdödande egenskaper och skadar inte fontänen yta eller slangar.

• Alternativt använda blekmedel för att skrubba ytorna. Att fontänen torka och sedan skölj den ordentligt med klart vatten att avlägsna alla spår av blekmedel.

• Tillbaka slangen och fylla fontänen. Rådfråga din återförsäljare eller fontän tillverkaren för rekommendationer om tillsatser för vattnet att fördröja framtida algtillväxt.